Gietdekvloeren

Home/Gietdekvloeren

Productieproces Gietdekvloeren

SOLID FLOORS bv produceert haar gietdekvloeren met een mobiele mengcentrale die geheel arbeidsvriendelijk, dagproducties kunnen maken van 10m2 tot 600 m2 per dag. Deze methode is daarom ideaal voor kleinere verbouwingen en renovaties maar natuurlijk ook voor grote dagproductie.

Een gietdekvloer is zeer geschikt voor particulier gebruik

Stel de proef op de som en klik hier voor een offerte aanvraag voor een vrijblijvende prijsopgave voor een gietdekvloer.

De productie van de benodigde mortel vindt ter plekke plaats door een uniek productieproces waarbij de benodigde grondstoffen al in de mobiele centrale zit en waar nodig op de bouwplaats kan worden bijgeleverd.

Specificaties gietdekvloeren

Dekking
De dekking van gietvloeren is mede afhankelijk van een aantal factoren, o.a. :

 • de ondergrond waar de vloer op wordt aangebracht.
 • De eigenschappen van de eventueel aanwezige verende tussenlaag en de buigtreksterkte van de dekvloer.
 • De minimale dekking op een volledig dragende betonnen ondergrond is 30 mm.
 • Bij leidingen en vloerverwarmingleidingen dient de dekking minimaal 25 mm boven de leidingen te zijn.
 • Vanwege de hogere buigtreksterkte kan de vloeropbouw dunner worden uitgevoerd. Dit heeft een lager gewicht per m2 tot gevolg.

Isolatie
Bij het modern en duurzaam bouwen van tegenwoordig stellen ze steeds hogere en strengere eisen betreft akoestische en thermische prestaties. Daarom kiest men steeds vaker voor zwevende gietdekvloeren. SOLID FLOORS bv geeft u graag advies over de mogelijkheden. Door onze contacten met leveranciers kunnen wij rechtstreeks inkopen en u een totaalpakket gietvloeren in Limburg aanbieden tegen scherpe en concurrerende prijzen

Dilataties
Uitsluitend de bouwkundige dilataties dienen te worden doorgevoerd.
Wanneer er op de vloer onderscheid gemaakt wordt in toepassingsgebieden dient men de vloer te dilateren, zoals bij vloerverwarming en bij koude bruggen. Bij het aanbrengen van dilataties moet worden gestreefd naar lengte / breedteverhoudingen van ongeveer één.

Vlakheideisen
SOLID FLOORS bv werkt conform de vlakheidseisen zoals zijn vastgelegd in NEN 2747

Oppervlaktebehandeling
Onze vloeren hebben aan de oppervlakte gegarandeerd geen “calsiumcarbonaathuid” . Dit komt omdat wij geen vrije kalk in de mortel mengen. Schuuractiviteiten om deze huid te verwijderen zijn in dit geval onnodig. Toch bieden wij deze mogelijkheid aan mocht u dit nodig achten. Anhydriet dekvloeren kunnen, indien nodig worden geëgaliseerd. Dit egaliseren dient altijd te worden gedaan met een egalisatiemiddel op gipsbasis.

Thermische belastbaarheid
De maximale temperatuur waaraan de vloeren langdurig worden blootgesteld bedraagt 50 ◦C. In geval van vloerverwarming wordt geadviseerd het stookprotocol te volgen. Zie onze verdere bijlage.

Tips voor optimale gietomstandigheden

 • De werkruimte waar de gietvloer wordt aangebracht dient tijdens het aanbrengen en aansluitende gedurende ten minste 3 etmalen vorstvrij te zijn.
 • Sparingen dienen goed afgedicht te zijn.
 • Leidingen dienen om de 50 cm gebeugeld te zijn, dit in verband met het opdrijven van de leidingen.
 • De te vloeien ruimte moet wind en waterdicht zijn

 Lijmen (lijmadvies vloertegels)

header-logo-homeOm wat voor klus gaat het? En wat kun je daarvoor het best gebruiken? Met Coba Productadvies zie je meteen wat je nodig hebt.

Even een paar heldere vragen beantwoorden en je krijgt direct een duidelijk, kant-en-klaar advies.

Zo helpt Coba de vakman. Geen gedoe.

Makkelijk zat. Voor meer informatie kijk op hun website www.coba.nl

Coba is verkrijgbaar bij Sieben in Heerlen www.siebenafbouw.nl

Milieu / Duurzaam Bouwen

Het anhydriet dat SOLID FLOORS bv gebruikt is een restproduct dat ontstaat bij het ontzwavelen van rookgassen uit kolengestookte energiecentrales. De mortel die wordt gebruikt is niet schadelijk voor het milieu. Dit product sluit daarom goed aan bij het concept duurzaam bouwen:

 • Nauwelijks tot geen afval
 • De vloer is gescheiden van de ondervloer afbreekbaar

Invloed op de bouwtijd

Dagproducties haalbaar tot 600 m2. Na 24 uur beloopbaar en geschikt voor licht bouwverkeer. Door een optimale ventilatie droogt de vloer gemiddeld 1 cm per week. Dit hangt af van de situatie en de dikte van de vloeren.

Voordelen van Anhydriet dekvloeren  

 • Onze Anhydriet gietdekvloeren hoeven niet geschuurd te worden. Wij leveren zonder calsium carbonaat huid.
 • Hoge buigtreksterkte
 • Geen krimpnaden of delitaties meer.
 • Geen bouwafval. Alleen een uitstekende dekvloer blijft achter.
 • Meer rendement van de vloerverwarming. Doordat de mortel om de leidingen heen vloeien heb je meer rendement van je vloerverwarming.
 • Sneller en vlakkere oppervlakte
 • Binnen 3 dagen kunt u uw vloerverwarming volgens het stookprotocol aanzetten.
 • Stel de proef op de som en klik hier voor een offerte aanvraag voor een vrijblijvende prijsopgave.

Gietvloeren Limburg

SOLID FLOORS bv is gevestigd in Neerbeek in Limburg. Voor Gietvloeren in Limburg zijn wij daarom een uitstekende keuze voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]