Afwerkvloeren

Een mooie vloer doet veel voor de uitstraling van uw woning. Het is de basis van uw interieur en het geeft meteen karakter aan uw woning. Het leuke aan het uitzoeken van een nieuwe vloer is dat u er zoveel verschillende kanten mee op kunt. Een houten vloer, gietvloer, tapijt of tegels. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Maar voordat u deze afwerklaag in uw huis hebt heeft u in de meeste gevallen een afwerkvloer nodig. Zo’n vloer vormt een goede basis voor het leggen van vrijwel elk type vloer. Wat is een afwerkvloer nu eigenlijk precies en wat voor functies heeft deze?

Afwerkvloeren

Een afwerkvloer laten leggen

Bij Solid Floors helpen we zowel particulieren als bedrijven met het vervaardigen van een afwerkvloer. Onze vloeren zijn dan ook op vrijwel iedere plek te realiseren. Of het nu gaat om een kantoorbouw, utiliteitsbouw of een industrieel pand. Maar ook voor een nieuwe vloer voor uw woonhuis kunt u bij ons terecht.

De verschillende functies

Afwerkvloeren worden gelegd om diverse belangrijke functies te vervullen. De belangrijkste functies van dit type vloer zijn de volgende:

  • De vloer zorgt ervoor dat de toplaag van de vloer op de juiste hoogte ligt.
  • De vloer kan gebruikt worden om leidingen of vloerverwarmingsbuizen weg te werken.
  • De vloer zorgt ervoor dat er een egale ondergrond ontstaat voor de toplaag van de vloer.

Afwerkvloeren met vloerverwarming is een goede keuze

Daarnaast kan de vloer ervoor zorgen dat water extra snel afgevoerd kan worden, bijvoorbeeld in de badkamer. Om ervoor te zorgen dat water sneller afgevoerd wordt, wordt de afwerkvloer in een kleine helling gelekt om een afschot te creëren. Zo kunt u de vloer laten leggen om de ondergrond van uw toplaag van de vloer egaal te maken, maar ook om de buizen van uw vloerverwarming weg te werken of om het wegstromen van water in de badkamer gemakkelijker te maken.

Onze afwerkvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Warmte kan eenvoudig geleidelijk door de buizen verspreid worden en zo efficiënt en duurzaam uw kantoor of woning verwarmen.

Thuis of zakelijk

Bij Solid Floors helpen we zowel particulieren als bedrijven met het vervaardigen van een afwerkvloer. Onze vloeren zijn dan ook op vrijwel iedere plek te realiseren. Of het nu gaat om een kantoorbouw, utiliteitsbouw of een industrieel pand. Maar ook voor een nieuwe vloer voor uw woonhuis kunt u bij ons terecht.

gyvlon

Al uw vragen beantwoord

Wat is een afwerkvloer?

Een afwerkvloer vormt de ideale basis voor het leggen van vrijwel iedere vloer. Zoals de naam al aangeeft, werkt een afwerkvloer iets af. In de meeste gevallen is de afwerkvloer niet de laatste laag op een vloer. Tapijt, hout of tegels worden vaak over deze vloer gelegd. Een afwerkvloer heeft dus verschillende functies en kan op diverse manieren toegepast worden. Zo kan een afwerkvloer een egale ondergrond vormen voor de toplaag, maar ook om vloerverwarmingssystemen of leidingen weg te werken.

Welke dikte heeft een afwerkvloer?

De dikte van een afwerkvloer kan per situatie en toepassing verschillen, het is dus afhankelijk van diverse factoren. Zo is er bijvoorbeeld een dunne laag gewenst wanneer er een vloerverwarmingssysteem moet worden weggewerkt, omdat dit de warmte goed doorlaat. Tijdens een kennismakingsgesprek en eventueel een bezoek op locatie kunnen we inschatten hoe dik we de afwerkvloer moeten aanbrengen.

Wat zijn de kosten voor een afwerkvloer?

De kosten van een afwerkvloeren zijn afhankelijk van de dikte en het aantal m2 wat bedekt moet worden. Het is dus lastig om vooraf de exacte kosten te bepalen. Na een bezoek op locatie kunnen wij een offerte op maat voor u opmaken waarin we alle verwachte kosten voor u berekenen. Bij ons kunt u dus altijd rekenen op maatwerk. Zo betaalt u enkel voor hetgeen wat voor u van toepassing is. Wilt u een indicatie krijgen van de gemiddelde kosten? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag bij u langs om uw wensen en de verschillende opties te bespreken. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn telefonisch bereikbaar op 046 - 43 78 205 of 06 - 22 92 90 15. Of stuur ons een e-mail via info@solidfloors.nl. We helpen u graag verder!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu