3 populaire duurzame vloeren

Eén trend die afgelopen jaren alleen maar belangrijker is geworden, is duurzaamheid. We proberen zoveel mogelijk te verduurzamen op ieder vlak en in iedere industrie. Zo ook als het gaat om interieur en wonen, zoals vloeren. Er was een tijd dat duurzaam en milieuvriendelijk een bepaald beeld schetste van saai materiaal. Gelukkig is dat beeld vandaag de dag veranderd en kiezen niet alleen steeds meer fabrikanten voor duurzame materialen, ook de milieubewuste klant is op zoek naar een duurzame vloer. Inmiddels zijn er tal van duurzame alternatieven ontwikkeld. Hieronder benoemen we 3 populaire duurzame vloeren.

Bamboe vloer

Bamboe is een grassoort wat met name in het Verre Oosten geproduceerd wordt. Het heeft een compacte structuur en door deze eigenschap kan een bamboe vloer in vrijwel iedere ruimte in huis gelegd worden, zelfs in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Omdat bamboe een grassoort is kunnen de loten, net zoals bij gras, gemaaid worden. Hierbij blijven de wortels in de grond zitten en groeien er nieuwe loten aan. Bamboe groeit ontzettend hard en voor de groei heeft het geen pesticiden of insecticiden nodig. De stengels van de bamboe worden verlijmd op panelen en kunnen zowel horizontaal als verticaal komen te liggen. Een vloer van bamboe behoudt vrijwel altijd zijn natuurlijke kleur, maar kan op diverse manieren afgewerkt worden: onbehandeld, met olie of gelakt. Indien afgewerkt, zal de vloer periodiek opnieuw moeten worden gelakt of geolied. Bij goed onderhoud zal de vloer lang meegaan!

Een vloer van kurk

Een andere duurzame vloer is een vloer gemaakt van kurk. Een kurken vloer heeft een typische uitstraling waarvan u houdt of niet. Het materiaal kent ontzettend goede eigenschappen. Zo isoleert de vloer goed, is het anti-allergisch, geluiddempend en voelt warm aan de voeten. Bovendien kan de vloer zelfs gelegd worden in de badkamer, omdat deze waterafstotend is. Ook is een kurken vloer geschikt voor vloerverwarming en is het ontzettend veerkrachtig, ideaal voor een kinderkamer of speelruimte. Het is mogelijk om de kurk in diverse kleuren te beitsen, zodat het past bij uw interieur. Uiteraard is kurk ook zeer duurzaam, het is namelijk een 100% natuurlijk product. Om een kurken vloer te produceren hoeven geen bomen gekapt te worden, enkel de schors wordt gebruikt om kurk van te maken. De schors is binnen één jaar weer volledig aangegroeid. Dit maakt dat kurk zeer milieuvriendelijk is.

Gietdekvloer als duurzaam alternatief

Als laatst benoemen we een gietdekvloer. Een gietdekvloer, ook wel anhydrietvloer genoemd, wordt gegoten en kan hierdoor in vrijwel iedere ruimte gerealiseerd worden. Zowel in huis als binnen kantoorpanden, industriebouw of utiliteitsbouw. Het grote voordeel van een gietdekvloer is dat deze niet geschuurd hoeven te worden, uitstekend isoleren en dat u dankzij een combinatie met vloerverwarming kunt besparen op de energielasten. Deze vloeren zijn zeer sterk en na het gieten blijft er enkel een strakke vloer over die geen bouwafval achterlaat. Een gietdekvloer geeft een en strakke uitstraling en past daarom in vele interieurs.

Welke vloer past bij u?

Er zijn tegenwoordig genoeg opties om uit te kiezen. Weet u welke duurzame vloer bij u past? Solid Floors is specialist in het vervaardigen van gegoten vloeren. Onder gegoten vloeren verstaan we gietdekvloeren of cementdekvloeren. We vertellen u graag meer over onze vloeren, aanpak en werkwijze tijdens een kennismakingsgesprek. Neem direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu