3 voordelen van Gyvlon-vloeren

Gyvlon-vloeren zijn gegoten vloeren die, wanneer het materiaal uithardt, resulteert in een stevig, robuust en duurzaam resultaat. Net als andere gietvloeren is ook een vloer van Gyvlon geheel naadloos. Maar er zijn meer voordelen als u voor een vloer van Gyvlon-vloer gaat. In dit blog delen wij graag drie voordelen met u om voor een Gyvlon-vloer te kiezen. Want ook deze vloer leggen wij zonder problemen voor u aan!

1. Een solide en duurzaam materiaal

Gyvlon gietdekvloeren bestaan voor een groot deel uit anhydriet. Anhydriet, een soort gipsachtige stof, wordt gebruikt als bindmiddel om Gyvlon te maken. Samen met andere bestanddelen wordt dit gemixt waardoor een perfect materiaal ontstaat om gietdekvloeren mee te leggen. Maar dat is niet het enige: het materiaal is ook op een duurzame manier verkregen. Gyvlon bestaat dan ook voor een groot deel uit industriële reststoffen die op een milieuvriendelijke manier gerecycled en verwerkt zijn tot Gyvlon. Het resulteert in een vloer die een leven lang meegaat en ook nog eens goed is voor het milieu!

2. Te combineren met vloerverwarming

Een toepassing die we tegenwoordig in veel huizen zien is vloerverwarming. Nu bestaat vloerverwarming al best lang, maar het wordt steeds voordeliger om het aan te leggen. Ook in combinatie met duurzame energie- of warmtebronnen in huis. Zo kunt u ook warmtepompen op vloerverwarming aansluiten bijvoorbeeld. Gyvlon is een uitstekend materiaal om als vloer voor vloerverwarming aan te leggen: het is een goede warmtegeleider, maar zorgt ook dat de leidingen goed beschut liggen. Het zet niet uit en krimpt niet, waardoor er geen barsten in de vloer ontstaan door warmteverschillen.

3. Snel en makkelijk

Gyvlon-vloeren zijn multifunctionele vloeren. Dat heeft alles te maken met de manier waarop ze aangelegd worden. Gyvlon kan namelijk zowel als een dekvloer voor zwevende vloeren geplaatst worden. Dit is een klusje dat slechts enkele dagen in beslag neemt. U kunt dan ook al binnen een week over een vloer van Gyvlon lopen, mits deze goed uitgehard is. Daarnaast is er minder materiaal nog om de vloer te gieten en kan deze vloer tot wel 30 procent minder dik worden aangelegd zonder zijn sterkte en draagkracht te verliezen. Hierdoor is er ook minder materiaal nodig, wat Gyvlon een stuk goedkoper maakt vergeleken met andere vloeren.

Meer weten over deze vloeren

Uiteraard is dat nog lang niet alles wat u over een vloer van Gyvlon moet weten. Wij vertellen u er echter graag meer over. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. We denken graag met u mee over de mogelijkheden. Want onthoudt wel: het aanleggen van een vloer is niet zomaar een karwei. Wilt u van tevoren alvast wat meer informatie? Bekijk dan onze website voor de opties op vloerengebied of lees een van onze verschillende blogs.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu