4 voordelen van een akoestische vloer

De akoestische vloer: mogelijk heeft u er al eens over gelezen of van gehoord. Deze vloer, die wordt gemaakt door anhydriet (een stevig soort gips) als gietdekvloer aan te leggen, heeft een aantal voordelen ten opzichte van een betonnen vloer, laminaat of parket. In dit nieuwe blog vertellen wij u graag meer over de verschillende mogelijkheden die een akoestische vloer biedt. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en bekijk onze website voor de verschillende opties die wij bieden voor het leggen van een akoestische vloer.

1. Geluidsisolatie

Zowel in een bovenwoning als kantoorgebouw nooit meer last van schuivende tafels, hakken op laminaat of het geroezemoes van de bovenburen. Een akoestische vloer heeft een bepaalde mate van geluidsisolatie die de meeste geluiden tegenhoudt. Hierdoor wordt de akoestische vloer zowel in de woningbouw als in het bedrijfsleven of utiliteitsbouw toegepast. Niet alleen leidt dit tot een rustigere woon- of werkomgeving, uw werknemers of bewoners zullen al snel een beter humeur en concentratie hebben. Dat geldt eveneens voor horecaruimtes, waarbij een akoestische gietdekvloer geluiden uit de keuken of de zaal boven tegenhoudt.

2. Makkelijk in onderhoud

Een akoestische vloer is een gladde, gegoten vloer. Hierdoor ontstaan er geen puntjes, kuilen, richels of groeven waar vuil tussen kan komen. Ook is het onderhoud erg praktisch. U hoeft een gegoten vloer niet in de boenwas, lak of olie te zetten. Heeft u iets gemorst? Dan kunt u dit met een sopje en een dweil snel weer verwijderen.

3. Diverse afwerkingen

Anhydriet is een stof die, indien vermengd met verf, in bijna iedere kleur te verkrijgen is. Wilt u bijvoorbeeld een neutrale, grijze vloer? Geen probleem! Maar ook een blauwe, witte of zelfs zwarte vloer zijn mogelijk. In overleg kunnen wij deze kleuren voor u al aan de vloer toevoegen. Laat het in dat geval altijd even aan ons weten.

4. Een vloer voor vloerverwarming

Tegenwoordig is vloerverwarming een steeds vaker toegepaste optie om een woning behaaglijk warm te maken. Geen last van lelijke radiatoren en een vloer die overal dezelfde warmte afgeeft zorgt voor warme voeten tijdens de koude maanden. Belangrijk voor vloerverwarming is de vloer die erboven wordt gelegd. Gelukkig is de anhydrietvloer een gietvloer voor vloerverwarming bij uitstek. De vloer is erg stevig en krimpt of zet niet uit. Bovendien geleidt hij warmte erg goed, wat het uiteindelijke rendement qua warmte hoog maakt, maar stookkosten laag houdt.

Solid Floors: vloeren van solide kwaliteit

Tot slot is er eigenlijk ook nog een vijfde voordeel. Wanneer u kiest voor Solid Floors weet u zeker dat uw nieuwe vloer van een hoge kwaliteit is. Dankzij onze ervaren vakmensen hebben wij binnen een of twee dagen uw vloer egaal aangelegd. Met onze jarenlange ervaring, deskundige apparatuur en werkwijzen is het leggen van een vloer voor ons dagelijks werk. Besteed het leggen van uw vloer dan ook uit aan een professional en neem vandaag nog contact met ons op en mail naar info@solidfloors.nl of bel met +3146437 8205.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu