Afwerkingen voor anhydrietvloeren

Solid Floors is een specialist in het aanleggen van anhydrietvloeren. Deze gipsgebonden vloeren zijn van een hoge kwaliteit en gaan lang mee. Ze kunnen in diverse ruimtes in uw woning gelegd worden: van woonkamer tot zelfs in de keuken (mits deze ruimte niet te vochtig wordt). Het is een veelzijdige vloer die zich leent voor moderne en klassieke inrichtingen. Ook is het mogelijk om de vloeren een bepaalde afwerking te geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? In dit blog vertellen wij u er graag meer over.

Een strak resultaat

De redenen om voor een vloer van anhydriet te kiezen zijn erg divers. Maar in veel gevallen kiezen mensen voor dit type vloer vanwege de strakke afwerking die de vloer heeft. Wanneer de vloer wordt gegoten en droogt ontstaat er een zeer strak resultaat zonder naden of randen. Hierdoor heeft u dus echt een vloer die uit één stuk bestaat. Wij weten precies wat de juiste verhoudingen zijn voor het materiaal op uw vloer, wat leidt tot een mooie afwerking zonder puntjes of open plekken door luchtbelletjes. Ook is het mogelijk om een tapijt of vloerbedekking op een vloer van anhydriet aan te leggen. Liever een vloer die geen geluid doorlaat? Dan is een speciale, akoestische vloer wellicht iets voor u.

Het kleuren van een anhydrietvloer

Ook is het heel goed mogelijk om een anhydrietvloer te schilderen. Wanneer u ervoor kiest om uw vloer door Solid Floors te laten aanleggen, bent u verzekerd van een strak resultaat. Niet alleen mooi, maar ook praktisch. Indien u een anhydrietvloer een bepaalde kleur geeft, is een zo glad mogelijk oppervlak erg belangrijk. Voordat u een anhydrietvloer een kleur geeft, dient deze in sommige gevallen geschuurd te worden. Ook zijn er varianten die van zichzelf al een open structuur hebben en dus niet geschuurd hoeven worden. Bespreek dit altijd even met ons als u voor een anhydrietvloer kiest.

Tip: Anhydriet kan dus ook in een grijze kleur geschilderd worden. Hierdoor lijkt het net of u een betonnen vloer in huis heeft.

Het complete pakket

Tegenwoordig is vloerverwarming een steeds vaker toegepaste verwarmingstechniek in huis. Gegoten vloeren zoals anhydriet of cement zijn perfect om vloerverwarming onder toe te passen. De verwarming heeft geen invloed op het materiaal en het risico op scheuren of hobbels in de vloer is dan ook afwezig. Solid Floors biedt u het hele pakket aan: van het aanleggen van de juiste isolatie tot het installeren van vloerverwarming en natuurlijk het aanleggen van de topvloer. En dat alles in één pakket. Neem hiervoor contact op en vraag naar de verdere mogelijkheden.

Interesse in onze vloeren

Wil u zelf ook een nieuwe vloer laten leggen? Neem dan vandaag nog contact op met Solid Floors. Samen met u kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Of u nu voor een gietdeklvloer of anhydrietvloer gaat: u weet dat u altijd op een kwalitatief hoogstaande vloer loopt, dankzij Solid Floors. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu