Anhydrietvloer leggen? Houd rekening met deze punten

Het leggen van een anhydrietvloer is een klusje wat u het beste over kunt laten aan een professioneel bedrijf zoals Solid Floors. Dat heeft alles met het aanleggen van een gietvloer te maken. Het anhydriet, een soort gipscement, wordt namelijk via een speciale pompwagen en slangen in de vloer gepompt. Dit is lastig om zelf uit te voeren. Wilt u een vloer leggen? Dan raden we het aan om even op de volgende punten te letten. Eventueel helpen wij u ook met passend advies of praktische tips.

Vermijd vochtige ruimtes

Wij raden het eigenlijk altijd af om een vloer van anhydriet aan te laten leggen in een ruimte die vaak en veel blootgesteld wordt aan vocht. Dat betekent niet per se dat het om plassen water gaat op de vloer, maar meer om luchtvochtigheid of grondwater. Calciumsulfaat, een van de bestanddelen van anhydriet, breekt namelijk langzaam af bij een langdurige blootstelling aan (te veel) vocht. Een anhydrietvloer kan daarom maar beter niet in een badkamer gelegd worden. Dat geldt ook voor kleed- of doucheruimtes in sportgelegenheden of zwembaden.

Een vloer binnen enkele dagen

Een anhydrietvloer wordt gestort. Solid Floors heeft hier een eigen tankwagen en mobiele centrale voor waarin het anhydriet wordt gemengd. Vervolgens rijden wij deze wagen voor uw deur en met slangen wordt het materiaal voor de vloer op de basisvloer van uw woning gepompt. Vervolgens wordt de vloer door ons strak getrokken. Hierna is het belangrijk dat de vloer goed droogt. Doorgaans duurt het enkele dagen (24 tot 72 uur) voordat de vloer volledig uitgehard is en u er over kunt lopen. Het is dus goed om te weten dat het aanleggen van een anhydrietvloer helemaal niet zoveel tijd kost als dat u misschien verwacht.

Vloerverwarming? Dat kan zeker

Vloerverwarming onder een anhydrietvloer is zeker mogelijk. Daarbij is het belangrijk dat de verwarming goed wordt afgesteld. Anhydriet kan namelijk niet tegen een te hoge temperatuur. De juiste afstelling van de verwarming is daardoor belangrijk. Daarom kunt u ervoor kiezen dat wij voor u de vloerverwarming inclusief vloer aanleggen. Dat scheelt u weer een hoop geregel en werk. Zeven dagen na het leggen van de vloer kunt u de vloerverwarming gewoon volgens het stookprotocol aanzetten.

Schakel een professional in voor uw vloeren

We hebben het hierboven al even kort genoemd: maar een goede, kwalitatieve vloer laat u natuurlijk door een professional leggen. Solid Floors is een flexibel bedrijf dat inmiddels al vele woningen en bedrijfspanden van een stevige gietvloer heeft mogen voorzien. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij bieden of heeft u vragen over onze service? Neem contact met ons op en vraag naar de opties of vraag alvast een offerte aan. Lees ook gerust eens onze blogs voor meer informatie en praktische tips!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu