Hoeveel kost een gietvloer?

Gietvloeren zijn populair en dat is eigenlijk wel logisch. De praktische voordelen, het gemak waarmee de vloer kan worden aangelegd en de vele toepassingsmogelijkheden maken het kiezen voor een gietvloer een goede keuze. Maar hoeveel kost een gietvloer eigenlijk, waardoor wordt de prijs beïnvloed en wat voor soorten gietvloeren zijn er? U leest meer over de kosten van een gietvloer in deze blog.

Wat bepaalt hoeveel een gietvloer kost?

De kosten van een gietvloer hangen van een aantal factoren af. Het voordeel van een gietvloer is dat u nooit teveel aan materiaal hoeft aan te schaffen, van restafval is geen sprake. Gietvloeren zijn bovendien erg dun en kunnen gemakkelijk over uw oude vloer heen gegoten worden. Daarnaast werkt een gietvloer zelfnivellerend, wat betekent dat deze niet achteraf geëgaliseerd hoeft te worden. De kosten van een gietvloer worden bepaald in vierkante meters. De verschillende soorten gietvloeren hebben ieder een eigen prijs en dikte die wordt aangehouden.

Soorten gietvloeren

De goedkoopste variant is de troffelvloer, die van €60,- tot €80,- per m2 worden gelegd. Deze vloer bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrels die worden samengebonden door een epoxy kunsthars. De epoxyvloer bestaat uit een kunststof polymeer dat wordt gebruikt in moderne interieurs met een prijs van €70,- tot €110,- per m2. Cementgebonden gietvloeren kosten een tot een tientje per vierkante meter meer dan de epoxyvloeren en zijn afhankelijk van de samenstelling minder geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Alhoewel de cementgebonden vloer als een gietvloer wordt beschouwd, klopt dit eigenlijk niet. Dit vloertype is namelijk nauwelijks tot niet zelfnivellerend, zoals een gietvloer eigenlijk wel hoort te zijn. Een gietvloer van polyurethaan is vergelijkbaar in prijs met de cementgebonden vloer, maar is flexibeler dan de epoxyvloer en dus krasbestendiger. Een terrazzovloer is significant duurder dan de andere gietvloeren met een prijs van €200,- tot €250,- per m2. De hoge prijs komt voort uit de arbeidsintensieve manier van aanleggen. Het mengsel van gebroken marmerkorrels en cement of ander bindmiddel wordt als een mozaïekvloer aangelegd en is bovendien een stuk dikker dan de andere vloersoorten.

Uw gietvloer laten aanleggen

Wilt u een gietvloer laten aanleggen door een professioneel bedrijf? Bij Solid Floors doen we dit graag voor u. Onze vakmensen zorgen voor een ultiem strak en duurzaam resultaat. De gietvloeren zijn makkelijk schoon te maken en zijn door de minimale dikte ideaal in combinatie met vloerverwarming. Bent u geïnteresseerd in de diensten van Solid Floors, neem dan vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die u heeft en voorzien u van een professioneel advies.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu