Wanneer u uw woning wilt voorzien van een moderne look, mag een gietvloer eigenlijk niet ontbreken. Het niet alleen een prachtige afwerking van uw vloer, een gietvloer is ook nog eens heel comfortabel aan uw voeten. Vooral in combinatie met vloerverwarming! Toch zijn de uitstraling en het comfort niet de enige voordelen. Benieuwd welke voordelen zo’n vloer allemaal heeft? In deze blog hebben we de voordelen van gietvloeren op een rijtje gezet:

1.    Eenvoudig in het onderhoud

Een belangrijk voordeel van een gietvloer, is dat deze eenvoudig is in het onderhoud. Doordat een gietvloer naadloos is, zijn er geen voegen aanwezig in de vloer. Stof en allerlei andere soorten vuil hopen zich hierdoor niet op, maar blijven gewoon op het oppervlak liggen. Hierdoor is het vuil eenvoudig van de vloer af te halen met een natte doek, een dweil of een stofzuiger. Daarnaast worden gietvloeren vervaardigd van materialen die vocht en vuil weren. Als u bijvoorbeeld per ongeluk iets knoeit, hoeft u niet bang te zijn dat dit in de vloer trekt.

2.    Gietvloeren zijn stevig en gaan lang mee

Een andere reden om voor een gietvloer te kiezen is de stevigheid en duurzaamheid van dit type vloer. Het materiaal van een gietvloer is uitstekend bestendigd tegen slijtage. Hierdoor gaat de vloer lang mee. U heeft er gegarandeerd jarenlang plezier van.

3.    Ze zijn overal te plaatsen

Een gietvloer is erg dun, waardoor deze overal past. Een gietvloer is zowel boven als beneden te plaatsen. En omdat deze afwerklaag gemaakt wordt vochtwerende materialen, is het zelfs mogelijk om een gietvloer in de badkamer te plaatsen.

4.    Een slimme investering

Een gietvloer is een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt. Doordat dit type vloer zo goed bestand is tegen slijtage, gaat deze jarenlang mee. Een stuk langer dan de meeste andere vloersoorten. Plaatst u uw gietvloer nu? Dan hoeft u deze de komende decennia niet meer te vervangen. Een gietvloer kan wel namelijk wel 30 jaar meegaan!

5.    Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen

Andere voordelen zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest voor de afwerklaag. Zo werkt een polyurethaan gietvloer bijvoorbeeld meer brandvertragend in vergelijking met andere soorten gietvloeren. En zo dempt een dikke afwerklaag meer geluiden in vergelijking met een dunne afwerklaag. Het is slim om vooraf de voordelen van elk type materiaal op een rijtje te zetten. Zo past u de vloer volledig aan op uw wensen.

Tot slot

Zoals u hierboven las, heeft een gietvloer meerdere voordelen. Denkt u erover om een gietvloer in uw woning te plaatsen? Solid Floors helpt u hier graag mee. We zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van cementdekvloeren en gietdekvloeren. Dit doen we zowel voor bedrijven als particulieren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen?