De voordelen van naadloze vloeren

Naadloze vloeren voor een moderne uitstraling

Heeft u plannen om een nieuwe vloer te laten plaatsen? Dan is de kans groot dat u een gietvloer als serieuze optie ziet. Dit zijn naadloze vloeren met een mooie moderne uitstraling. Naadloze vloeren hebben zeer veel praktische voordelen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

Zoals de naam al eigenlijk verklapt is een gietvloer een naadloze afwerkvloer. Voor dit soort vloeren kunnen diverse materialen worden gebruikt, zoals (giet) beton of kunststof materialen als polyurethaan en epoxy (of eventueel mengsels van deze stoffen). De overeenkomst tussen deze materialen is dat de vloer door middel van gieten op een dragende vloer wordt aangebracht, voordat het op de onderlaag zal uitharden. Een gietvloer wordt veelvuldig gebruikt. Deze vloeren worden zowel in woonhuizen, in sporthallen, kantoren of voor industriële toepassingen gebruikt. Dit komt door de gunstige eigenschappen van dit soort vloeren.

Veelzijdige voordelen van een naadloze vloer

Een naadloze vloer is veelzijdig toepasbaar. Dit komt allereerst door de uitstraling van dit soort vloeren. De vloer past door het tijdloze karakter bij iedere sfeer of inrichting. Daarnaast is de vloer in een rijk palet aan kleuren verkrijgbaar. Dit maakt de vloer ook uitstekend te gebruiken voor bedrijven die juist wél een specifieke uitstraling ambiëren.

Een ander groot voordeel van deze vloer sluit hierbij aan. Naadloze vloeren zijn op een makkelijke manier goed te onderhouden. Er zitten immers géén voegen waarin vuil makkelijk zou kunnen ophopen. Dit is dan ook exact de reden dat deze vloeren óók gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Bij deze toepassing wordt voornamelijk gekozen voor de epoxy vloeren. Deze vloeren zijn ook resistent tegen veel zuren.

Een gietvloer is relatief dun in vergelijking met andere vloeren. Dit is zeer gunstig voor later, als er wellicht ooit gekozen wordt voor een vloerrenovatie. Daarnaast is het goed te weten dat een naadloze vloer relatief voordelig is in vergelijking met veel tegelvloeren en (vooral de polyurethaan gietvloeren) behoorlijk elastisch en verend zijn. Dit is dan ook de reden dat dit soort vloeren ook vaak in sportzalen wordt gebruikt. Er zijn naadloze vloeren die zelfs geschikt kunnen worden gemaakt voor in sanitaire voorzieningen of buitengebruik.

Persoonlijk advies

U ziet dat een gietvloer diverse belangrijke voordelen heeft. Heeft u interesse in persoonlijk advies over naadloze vloeren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u er graag meer over!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu