De dikte van een cementvloer met vloerverwarming

Let op de dikte van de cementvloer als je vloerverwarming gebruikt

Bent u van plan om een cementvloer aan te (laten) leggen? Dan is het van groot belang om rekening te houden met de dikte, als u gebruik maakt van een vloerverwarming. Door verkeerde keuzes hierin zult u niet het gewenste comfort van de verwarming ervaren.

Er zijn diverse redenen om een betonvloer met vloerverwarming aan te laten leggen. Uiteraard zorgt dit voor een heerlijk wooncomfort. Deze verwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming. Hiermee zult u gegarandeerd warme voeten hebben, maar dat is nog niet alles. Door de verwarming in de vloer te plaatsen, wint u véél ruimte en verbetert u de luchtkwaliteit doordat u gebruik maakt van stralingswarmte. Door al deze voordelen zou u bijna de strakke uitstraling van de betonvloer en de lagere energierekening door de efficiënte manier van verwarmen vergeten!

Aspecten waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van een vloerverwarming

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van een vloerverwarming. Dit heeft onder andere te maken met het gebruik van uitzetvoegen, de opbouw van de vloer en het tijdstip wanneer de verwarming in gebruik mag worden genomen.

• Uitzetvoegen zijn van belang omdat beton werkt. Deze voegen moeten gebruikt worden om scheurvorming in een mooie betonvloer te voorkomen. Deze voegen moeten geplaatst worden rond de thermische onderbrekingen. Zo kan het beton werken zonder schade te veroorzaken.
• De vloer moet uit meerdere lagen bestaan om deze geschikt te maken voor vloerverwarming. Hierbij kan gedacht worden aan funderingsplaten, afvoeren en elektriciteit, de uitvullaag, isolatie en cementvloer met vloerverwarming (van de juiste dikte).
• De verwarming mag na 3 á 4 weken worden opgestart op een lage stand. De temperatuur mag langzaam worden verhoogd. Hierdoor kan het beton goed uitharden en opdrogen.

Persoonlijk advies

Veel mensen vragen zich af hoe dik de cementvloer met vloerverwarming mag of moet zijn. Dit is situatie afhankelijk. We raden aan om zeker een minimale dikte van 10 cm aan te houden. Dit is om eventuele scheurvorming te voorkomen. De dikte kan oplopen tot wel 18 centimeter maar dit is situatieafhankelijk. Dit hangt af van de vrije opbouwhoogte.

Uiteraard kunnen we u uitgebreid adviseren over de meest ideale dikte van uw cementvloer met vloerverwarming. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Onze ervaren en vakkundige medewerkers helpen u graag aan een warme vloerbedekking.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu