Gietvloeren zijn praktische soorten vloeren en stralen uit in hun eenvoud. Maar dat is niet het enige voordeel. Gietvloeren worden tegenwoordig veelvuldig toegepast. Niet alleen woonkamers of in badkamers, maar de gietvloer vindt inmiddels zijn weg ook naar de keuken. Dit heeft te maken met een aantal handige eigenschappen van de gietvloer. Benieuwd? Hieronder leest u meer over het leggen van een gietvloer in uw keuken.

Eenvoudig schoon te maken

U pakt iets uit de koelkast en hup… daar valt per ongeluk een potje appelmoes of flesje kapot op de grond. Een ongeluk zit in de keuken nou eenmaal in een klein hoekje. Ook tijdens het koken vallen er regelmatig spetters saus op de vloer of valt er iets. Dat hoort erbij, maar al die vlekken hebben geen positieve werking op de vloer. Zeker als het een houten vloer of vloer met tapijt is. De gietvloer is in dat oogpunt een passend alternatief. Want een gietvloer is, dankzij zijn naden en strakke oppervlakte, zeer eenvoudig schoon te maken. Vuil en vocht hebben geen kans om in de vloer te trekken en met een doek of dweilbeurt is de vloer weer zo goed als nieuw.

De juiste temperatuur

Hoewel we de keuken natuurlijk vooral gebruiken om in te koken, vormt het gedurende de rest van de dag een centrale rol in ons leven. Een keuken is immers een plek om te eten, vaak wordt er ook koffie gedronken met vrienden of vormt de keuken een speelplek voor kinderen. Daarom is het belangrijk dat de keuken ook in de koude wintermaanden een behaaglijke plek in huis vormt. Ook dat is met een gietvloer geen probleem: wist u namelijk dat u vloerverwarming onder een gietvloer kunt leggen? Zo blijft uw keuken op een behaaglijke temperatuur de hele dag door.

De combinatie met een moderne keuken

Een ander voordeel van gietvloeren is de moderne look die ze hebben. Hierdoor valt een gietvloer perfect te combineren met een eigentijdse keuken en rest van het interieur. U kunt een gietvloer namelijk in één keer laten leggen voor de gehele woning. Zo kunt u uw keuken, woonkamer of slaapkamer van een samenhangend geheel voorzien. Tip van ons: gietvloeren (in lichtgrijs) passen mooi bij een licht (houten) parket. Deze vorm is eigenlijk een combinatie van klassiek met een moderne touch. Zo kunt u bijvoorbeeld het warmer ogende parket in de woonkamer laten leggen om dit vervolgens over te laten lopen in de betonnen van uw keuken.

Een gietvloer in de keuken iets voor u?

Heeft u interesse in een strakke gietvloer in de keuken die makkelijk schoon te houden is en goed tegen een stootje kan? Mooi! Bij Solid Floors hebben we inmiddels ruime ervaring met het aanleggen van gietvloeren in verschillende groottes en volumes. Wilt u ook een strakke gietvloer? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij denken graag met u mee wat betreft de mogelijkheden.