Een mooie vloer die past bij uw interieur

Heeft u moeite met het kiezen van een vloer die past bij uw interieur? Dat is heel begrijpelijk, het vinden en het kiezen van een vloer is soms lastiger dan u denkt. Om de juiste keuze te maken moet u rekening houden met diverse factoren.

Een prachtige vloer kan echt een blikvanger zijn in uw woning en de gewenste interieurstijl benadrukken. Ook spelen elementen zoals uw persoonlijke smaak en wensen een rol. In dit blog lichten we een aantal mooie vloeren uit die zich in vrijwel iedere woning en interieur thuis voelen.

Een mooie vloer die past bij uw interieur

Een modern interieur met een mooie anhydrietvloer

Een modern interieur is te herkennen aan strakke lijnen, heldere vormen en minimale details. Daarbij wordt er graag gebruik gemaakt van neutrale kleuren met hier en daar een passende accentkleur.

In moderne interieurs komt u vaak materialen tegen van hout, staal of glas. Het prettige aan deze stijl is dat het eigenlijk in ieder vertrek van een woning kan worden toegepast.

Bij een modern interieur hoort uiteraard ook een mooie vloer. In steeds meer particuliere woningen, maar ook in bedrijfspanden, utiliteitsbouw of industriebouw, zien we een strakke grijze en egale vloer. Dit zijn de anhydrietvloeren, ook wel bekend als gietdekvloeren.

Een mooie vloer zoals een anhydrietvloer kent vele voordelen. Zo is dit type vloer uitstekend te combineren met vloerverwarming, waardoor u op uw stookkosten kunt besparen. Bovendien is deze mooie vloer ook zeer strak en volledig naadloos. Dit geeft dus niet alleen een eigentijdse uitstraling, het zorgt er tevens voor dat de vloer eenvoudig te onderhouden valt.

Een mooie vloer: een cementdekvloer

Een ander voorbeeld van een mooie vloer die in vrijwel iedere ruimte van een woning kan worden gegoten is een cementdekvloer. Een cementdekvloer kan zowel zwevend als gehecht gelegd worden. Een zwevende vloer heeft een extra isolatielaag die trillingen beter absorbeert en dus minder geluidsoverlast geeft.

Steeds meer bewoners kiezen ervoor om een mooie vloer zoals een cementdekvloer te plaatsen, omdat dit een rustige en moderne uitstraling geeft. Daarnaast kan deze mooie vloer ook goed warmte geleiden en is daarom ook uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Overige mogelijkheden

Bovenstaande voorbeelden van mooie vloeren hebben enkel betrekking op een moderne uitstraling. Wellicht gaat uw voorkeur uit naar een andere stijl of afwerking. Denk aan een landelijke, Scandinavische of industriële woonstijl. Er zijn nog tal van mogelijkheden om uw vloer te bedekken.

Zo kunt u gaan voor een vloer van laminaat, PVC of een volledig houten vloer. De verschillende vloersoorten stralen weer een andere look uit en in combinatie met de rest van uw meubelen kunt u de gewenste sfeer creëren.

Solid Floors: uw specialist in cement-, dek- en gietvloeren

Solid Floors is specialist in het leggen van mooie vloeren, met name gegoten vloeren. Als professional hebben wij beschikking over het juiste materieel en grondstoffen om een perfecte gietdekvloer of cementdekvloer aan te leggen.

Interesse? Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze en informatie over verschillende soorten vloeren. Wil u ook gebruikmaken van onze diensten? Neem dan contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak met Solid Floors in of vraag direct een offerte bij ons aan.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu