Tips voor geluiddemping op kantoor

Akoestische afleiding is heel vervelend als er optimale prestaties moeten worden geleverd op een kantoor. Op het moment dat de mensen te veel worden afgeleid, zal dit zeker ten koste gaan van het concentratievermogen. In deze blog leest u een aantal handige tips voor geluiddemping op kantoor. U zult merken dat u veel “rust kunt winnen” door aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. Geluid wordt door veel mensen als zeer storend ervaren, zeker als ze de volle concentratie nodig hebben op kantoor. Ieder geluid kan in dit geval hinderlijk zijn. De intensiteit van de overlast is voor iedereen verschillend. Er zijn mensen die zich volledig kunnen afsluiten van de buitenwereld en nooit zullen klagen over geluid, anderen ervaren een geluid snel als onprettig. Het is belangrijk om met betrekking tot de inrichting vooral rekening te houden met deze laatste groep. Geen enkel kantoor kan immers volledig geluidsdicht worden gemaakt.

Hoe geluid gereduceerd kan worden in een kantoor

Geluidsoverlast moet zeker serieus genomen worden. Deze problemen kunnen op den duur ernstige gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Dit is natuurlijk nooit prettig. Het gebruik van te veel harde materialen in de inrichting veroorzaakt vaak veel geluidsoverlast. Op het moment dat er bijvoorbeeld gekozen zou worden voor absorberende panelen, zou het probleem al voor een deel worden opgelost. Deze panelen zouden aan de wanden kunnen worden geplaatst, maar ook tussen bureaus. Daarnaast is het verstandig om in dit opzicht naar het plafond te kijken. Ook in dit geval zou er gedacht kunnen worden aan het plaatsen van panelen. Dit zal vooral in grotere ruimtes vaak niet voldoende zijn om de geluidsoverlast te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Het plaatsen van systeemplafondplaten kan in dit opzicht een betere oplossing zijn.

Geluid reducerende vloeren

Uiteraard speelt de vloerkeuze ook een belangrijke rol in geluidsreductie op een kantoor. Het is verstandig om een vloer te plaatsen van een materiaal dat een geluiddempende werking heeft. Een kantoor waar tegels of een houten vloer ligt, zal dus niet aan deze voorwaarden voldoen. Ook een vloer van harde materialen als pvc of laminaat zijn niet de meest stille opties. Uiteraard is vloerbedekking of tapijt wel een uitstekende keuze met betrekking tot geluiddemping. Tapijt is uiteraard heel zacht en zorgt dat het geluid niet weerkaatst wordt. Deze optie is echter niet altijd zo functioneel in een kantoor waar veel mensen komen. Eventuele vlekken zijn niet eenvoudig te reinigen. Daarnaast is deze vloerbedekking veel gevoeliger voor slijtage dan veel andere opties. Vinyl kan wél een goede optie zijn. Dit materiaal is in vergelijking tot veel andere materialen juist zacht, soepel en verend. Vinyl is dan ook een materiaal dat veel trillingen dempt, onder andere de trillingen als gevolg van geluid. Ook linoleum is een uitstekende optie. Dit materiaal wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals hars, jute en lijnolie. Ook dit materiaal is dempt het geluid.

Advies over geluiddemping op kantoor

Ook een goede geluiddempende ondervloer draagt al flink bij aan de geluidreductie. Deze ondervloer zal zowel letterlijk als figuurlijk de basis vormen van een vloer die aan de wensen voldoet. Het is belangrijk om hier véél aandacht aan te besteden. Deze vloeren kunnen immers tot wel 20 dB aan geluid reduceren. Hierin zijn verschillende keuzes te maken. Deze keuzes zijn afhankelijk van de omstandigheden in uw kantoor. In veel gevallen is het raadzaam om alle verdiepingen van het kantoor eens kritisch te bekijken (of te beluisteren) omdat véél geluid ook vaak van de boven gelegen verdieping komt. Vooral in oudere gebouwen is het geluid van de bovenburen goed te horen. Door geluidsisolerende maatregelen op de tussenvloer wordt veel overlast weggenomen.

Heeft u interesse om eens na te gaan wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dat gerust contact op met Solid Floors voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We zijn gespecialiseerd in het realiseren van een akoestische vloer op maat. Hierbij nemen we ook specifieke wensen in behandeling zoals geluidsreductie. We kijken en luisteren graag met u mee hoe we uw wens kunnen invullen. We werken met zowel particuliere- als professionele opdrachtgevers.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu