Gietdekvloeren onderhouden: hoe doe je dat?

Een gietdekvloer of anhydrietvloer is tegenwoordig erg populair. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kiezen steeds vaker voor een strakke, gegoten vloer. En dat is niet zo vreemd, want een gietdekvloer kent vele voordelen. Onder andere qua uiterlijk, maar ook qua eigenschappen en onderhoud. Want een gietdekvloer wordt gezien als een onderhoudsvriendelijke vloer. Maar hoe zit dat precies? In dit blog vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.

Het onderhouden van een gietdekvloer: geen hogere wiskunde

Simpel gezegd: het onderhoud van een gietdekvloer is absoluut geen hogere wiskunde. Waar een parketvloer of massief houten vloer eens in de zoveel tijd moet worden geschuurd, geboend of in de was gezet, is dat bij anhydrietvloeren helemaal niet nodig. Dankzij de verschillende lagen en coatings trekken vloeistoffen bovendien niet in de vloer zelf. Laat u bijvoorbeeld iets vallen op uw vloer? Geen probleem! Met een simpel sopje en een doekje of dweil verwijdert u dit eenvoudig. Het onderhoud van een anhydriet gietdekvloer is dus eigenlijk kinderspel.

Belangrijk: Wel raden we het aan om nooit met te veel water schoon te maken. Zorg in ieder geval dat water of andere vloeistoffen niet onnodig lang op de vloer blijven liggen. Dat geldt ook tijdens schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met beschadigingen?

Geen enkele vloer is geheel bestand tegen beschadigingen zoals vallen of stoten van voorwerpen. Maar een anhydrietvloer is echter wel een stuk beter bestand tegen dit soort huiselijke ongelukjes. Anders dan bij een parketvloer of tegels zal er niet snel iets deuken of breken. Wanneer er toch deuken of putjes in de vloer ontstaan, kunnen deze eventueel nog gevuld worden met speciaal vulmiddel. Echter is dit een klusje waarvoor u beter een vakman kunt inschakelen.

Een voordelige keuze

Het aanleggen van een gietdekvloer duurt meestal nooit langer dan een dag en is bovendien ook een voordelige keuze. U heeft immers geen dure onderhoudsproducten nodig voor dit type vloer. Bovendien kunt u hem gemakkelijk stofzuigen en blijft de kwaliteit hetzelfde. De gietdekvloer is mede door deze eigenschappen de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire keuze. Zowel voor de particuliere als zakelijke wereld. Zeker het proberen waard dus.

Altijd de juiste gietdekvloer voor uw woning of bedrijf

Klinken de gunstige eigenschappen van een gietdekvloer u positief in de oren? Dan is het zeker de moeite waard om een gietdekvloer te overwegen in uw woning. Bij Solid Floors hebben we ruime ervaring in het aanleggen van een gietdekvloer. We beschikken over eigen materiaal en vakmensen die binnen enkele dagen uw vloer netjes aanleggen en zorgen voor een net en verzorgd eindresultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij pakken uw project graag op!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu