Een gietvloer in de keuken, nieuwe woontrend?

Bent u van plan om een nieuwe vloer aan te leggen in de keuken? Dan staat u geen gemakkelijke keuze te wachten! De tijd dat er automatisch gekozen werd voor tegels ligt lang achter ons. Er wordt tegenwoordig dusdanig veel gekozen voor een gietvloer voor in de keuken dat het lijkt op de nieuwste woontrend. Waarom dit niet verwonderlijk is, leest u hieronder.

Woontrends hebben vooral betrekking op de manier waarop een woning interieur technisch wordt aangekleed. De inrichting zelf, met betrekking tot de afwerking van het plafond, de wanden en de vloer is minder trendgevoelig omdat dit een keuze is voor een langere periode. Desondanks zijn hier wel een aantal bewegingen in zichtbaar. Een keukenvloer wordt immers niet meer standaard voorzien van tegels.

Factoren bij het maken van een keuze voor een keukenvloer

Er zijn diverse opties met betrekking tot keukenvloeren. Omdat vloeren uiteraard jarenlang meegaan en niet zomaar te vervangen zijn, moet er een overwogen keuze worden gemaakt. Hierin spelen een aantal factoren een belangrijke rol:

• Uiteraard is het gebruik van groot belang. Een keukenvloer moet goed schoon te houden zijn. Dit is vanzelfsprekend zeer belangrijk bij een keukenvloer omdat deze sneller vies wordt. Daarnaast moet de vloer goed bestand zijn tegen water om de vloer op een effectieve manier te kunnen schoonmaken. Een vloer die in de keuken ligt moet vocht- en vuilbestendig zijn.
• De voorzieningen waarvan je gebruik maakt. Op het moment dat je gebruik maakt van een vloerverwarming, moet je vloer hier wel bij passen. Er zijn vloeren die een dunne constructie hebben van materialen die hier uitstekend geschikt voor zijn in tegenstelling tot de dikkere vloeren.
• De gewenste prijs-kwaliteitverhouding speelt uiteraard een rol. Het leggen van een zeil is uiteraard een voordelige optie, maar gaat minder lang mee. U zult sneller kosten moeten maken om de vloer te vervangen. Het beschikbare budget speelt uiteraard wel een rol bij deze keuze.
• Uw smaak is uiteraard de doorslaggevende factor. Het is verstandig om een tijdloze keuze te maken waar u jarenlang van kunt genieten.

Waarom gietvloeren steeds populairder worden in de keuken

Als u de bovenstaande factoren naast elkaar legt, zult u begrijpen waarom gietvloeren steeds populairder worden in de keuken. Gietvloeren zijn vocht- en vuilbestendig, geschikt in combinatie met een vloerverwarming, hebben een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding én hebben een mooie tijdloze uitstraling.

Een gietvloer in de keuken, de nieuwste woontrend?

Wellicht is de term “woontrend” niet helemaal de juiste term omdat dit een kortere houdbaarheidsdatum heeft dan een gietvloer in de keuken, maar het is wel een keuze die steeds meer gemaakt wordt. U begrijpt nu waarom dit zo is.