Moet u uw gietvloer met of zonder plinten aanleggen? Normaal gesproken wordt bij een vloer ook plinten gekocht, maar bij een gietvloer hoeft dat niet. Een gietvloer sluit erg strak op de muren aan en zorgt dus uit zichzelf voor een mooie overgang. Het is echter niet altijd de beste keuze om geen plinten te gebruiken bij een gietvloer. Er zijn een aantal zaken die in de gaten gehouden moeten worden. Welke zaken dat zijn, leest u in deze blog.

Geen doorslaggevend antwoord

Wanneer u de keuze gaat maken om wel of geen plinten te gebruiken bij een gietvloer, zult u een aantal vragen moeten beantwoorden. Er is namelijk geen doorslaggevend antwoord te geven op de vraag of u beter wel of geen plinten kunt gebruiken. Het voordeel van een gietvloer is dus dat deze heel strak op de muur aansluit en er zal dan ook geen sprake zijn van naden en kieren. Of plinten gebruiken voor u een goede keuze is hangt onder andere af van het kleurgebruik in de kamer. Plinten kunnen een mooi accent aan de vloer geven en dat kan een echte toevoeging zijn in iedere kamer.

Voordelen van gietvloer met of zonder plinten

Dan is het tijd om de voor- en nadelen van het gebruiken van plinten op een rijtje te zetten. Want er zijn een aantal goede redenen om wel plinten te gebruiken, al kost het wel iets meer.

  • Met plinten voorkomt u dat stof zich ophoopt in de hoeken van uw vloer en het beschermt uw muur. Denk hierbij aan vuil en vocht dat omhoog kan komen en voorwerpen, zoals een stofzuiger of bezem die de muur raken.
  • Als u gebruikt maakt van plinten hoeft de afwerking van de muur en vloer niet perfect te zijn. De plint verbergt deze imperfecties namelijk.
  • Wanneer u na het aanleggen van de gietvloer nog kabels wilt aanleggen, komt u er niet goed vanaf als er geen holle staande plinten gebruikt zijn. Boren in een gietvloer is iets wat u liever niet doet, dus gaat u een vloer aanleggen zonder plinten, zorg er dan voor dat u vooraf de kabels legt.

Strakke gietvloer laten aanleggen

Wilt u een strakke gietvloer met of zonder plinten aan laten leggen? Bij Solid Floors hebben we ruime ervaring bij het aanleggen van gietvloeren. Een gietvloer is makkelijk schoon te houden en werkt goed samen met vloerverwarming. Bent u geïnteresseerd in onze diensten, neem dan vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en zullen u van advies op maat voorzien.