Gietvloeren en het milieu

Bij het aanleggen van vloeren is het belangrijk dat er ook op het milieu wordt gelet. Maar hoe werkt dat precies? Door het gebruiken van duurzame, stevige materialen is een gietvloer nog altijd populair. De vloeren worden doorgaans in enkele dagen aangelegd en zijn, afhankelijk van de droogtijd, al vrij snel geschikt om over te lopen en uw meubels op te plaatsen. In dit blog vertellen wij u graag meer over gietvloeren en hun milieuvriendelijke eigenschappen.

Gebruikte materialen

Cementvloeren of vloeren uit anhydriet op basis van gips, hebben milieuvriendelijke eigenschappen door de gebruikte grondstoffen in het materiaal. Cement, op basis van steen en specie, en anhydriet, op basis van gips en een chemische verbinding, bestaan voor een groot deel uit milieuvriendelijke eigenschappen. Ook epoxy kent weinig slechte eigenschappen voor het milieu, hoewel mensen die ermee werken een allergie kunnen ontwikkelen. Daarom wordt een vloer van epoxy altijd met de nodige voorzorgsmaatregelen en persoonlijke bescherming gelegd. Een ander voordeel is dat het leggen van een gietvloer weinig afval met zich meebrengt. Geen verpakkingsmateriaal of bouwafval dus!

Een verlaging van stookkosten

Maar er is nog een ander voordeel voor wie gietvloeren laat leggen. Indien u de gietvloer combineert met vloerverwarming heeft u een verlaging van de stookkosten. Anders dan bij de klassieke radiatorbuizen kunt u namelijk vloerverwarming op een gemakkelijke manier combineren met warmtepompen. Omdat gietvloeren een bepaalde dikte hebben, kan de mate van warmte-isolatie ook worden bepaald. Van gietvloeren is bekend dat ze warmte goed doorlaten. Wist u bijvoorbeeld dat u dankzij onze gietvloeren van cement of kunststof tot wel dertig procent op uw stookkosten kunt besparen? Dat merkt u gegarandeerd in uw portemonnee op de lange termijn.

Is de gietvloer milieuvriendelijk?

Tot slot kunnen we dus stellen dat een gietvloer redelijk milieuvriendelijk is, mits er de juiste materialen voor toegepast worden. Daarom wordt het ook afgeraden om zelf een gietvloer aan te leggen. Een professional kan u vaak beter helpen en beschikt bovendien over betere apparatuur om een duurzame gietvloer te leggen die ook goed voor het milieu is. Als erkend bedrijf werken we met Europese wet- en regelgeving die een gezond, duurzaam en milieuvriendelijke werkwijze garanderen. Niet alleen voor onze werknemers, maar ook voor u als bewoner of eigenaar van het bedrijfspand een extra garantie dat uw nieuwe vloer van een hoge kwaliteit is.

Meer over milieuvriendelijke eigenschappen

Heeft u interesse in de diensten van Solid Floors of wilt u meer weten over bepaalde eigenschappen van onze materialen? Neem dan vandaag nog contact op met ons! We helpen u graag bij het kiezen van een vloer die bij u en uw woonomgeving past. Kijk sowieso gerust eens rond op onze website en bekijk de verschillende opties. We horen graag hoe we u het beste kunnen helpen bij een milieuvriendelijke en duurzame gietvloer.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu