Gietvloeren in de woonkamer

Gietvloeren in de woonkamer

Wanneer u een nieuwe vloer laat leggen of de oude gaat vervangen, is het voorstelbaar dat u zich eens achter de oren krabt en denkt: wat voor vloer moet ik eigenlijk kiezen? Waar er vroeger vooral voor hout of tapijt werd gekozen is tegenwoordig ook een ander type vloer razend populair, namelijk de gietvloer. Niet alleen in moderne woningen of nieuwbouwhuizen, maar ook in gerenoveerde panden rukt de gietvloer op. En het is dan ook zeker niet gek dat de gietvloer in de woonkamer te vinden is. Daar gaan we het over hebben in dit nieuwe blog.

Voordelen van gietvloeren

Nee, gietvloeren zijn helemaal niet kil en saai! Gietvloeren zijn erg praktische vloeren die ook in een woonkamer veel sfeer en warmte kunnen brengen. Letterlijk. Want wist u dat gietvloeren bij uitstek geschikt zijn om boven vloerverwarming aan te leggen? Het solide materiaal van een anhydriet of cementgietvloer zorgen ervoor dat de vloer niet uitzet of krimpt, zoals dat bij een parket of laminaatvloer nog weleens het geval is. En bovendien laat het de warmte op een goede manier door, waardoor uw stookkosten laag blijven maar u wel heerlijk warme voeten heeft.

Sfeervol

Juist dat sfeervolle element wordt helaas niet altijd benadrukt bij een gietvloer. Want wist u bijvoorbeeld dat er kleuren aan deze vloer kunnen worden toegevoegd. Wilt u een donkere vloer of juist een wat lichter uiterlijk? De vloer is in allerlei kleuren te verven. Rood, bruin of zelfs donkerblauw: een gietvloer kan in principe in iedere standaard RAL-kleur opgeleverd worden. Vindt u de kale, naadloze vloer toch iets te kil? Dan kunt u altijd nog een sfeervol tapijt, vinyl of laminaat op de gietdekvloer leggen.

Een vloer die tegen een stootje kan

Daarnaast kan de duurzaamheid van een gietvloer in uw woonkamer ook een doorslaggevende waarde hebben. Heeft u kinderen of huisdieren? Dan zit een klein ongelukje altijd in een hoekje. Een beker met drinken die omvalt of vieze poten van uw hond op de vloer. Met een gietvloer hoeft dit niet langer een probleem te zijn. Met een doekje en wat water heeft u namelijk de vloer zo weer schoongemaakt. Ook trekken vloeistoffen niet in de vloer, wat bij een parket- of massief houten vloer vaak wel het geval is.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Regelmatig krijgen we de vraag hoe duur een gietvloer dan is. Hoe duur een gietvloer precies is, is lastig te bepalen zonder dat wij uw situatie hebben bekeken. Iedere woonkamer is anders en heeft een ander oppervlakte. Ook het materiaal, de soort vloer en de benodigde dikte (komt hij bijvoorbeeld boven vloerverwarming te liggen?) zijn daarbij doorslaggevend. Maatwerk is dan ook essentieel.

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden van onze vloeren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan via de website en laat uw gegevens voor ons achter. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden voor een nieuwe vloer in uw kamer!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu