Het belang van een goede vloer

Vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Wat we in Nederland en de rest van Europa vaak zien zijn vloeren die bedekt zijn. Denk bijvoorbeeld aan tapijt, maar ook hout of houtproducten zoals laminaat, massief hout of parket blijven onverminderd populair. Een andere optie is een gegoten vloer. Dit zijn praktische vloeren die uit één stuk bestaan. Solid Floors is een professional op het gebied van dit soort gegoten vloeren. In dit blog vertellen we u er dan ook graag meer over.

Kies de vloer die bij uw huis past

Dat lijkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zegt een vloer al veel over het soort huis, de inrichting en de bewoners. Een houten vloer is bijvoorbeeld erg stijlvol in een klassieker interieur of oude woning. Parket en laminaat zijn wat dat betreft tijdloos, net zoals gietdekvloeren of cementvloeren. Doordat deze laatste in allerlei vormen, kleuren en mogelijkheden beschikbaar zijn, past een gegoten vloer eigenlijk in ieder huis. Onterecht wordt vaak gedacht dat dit een type vloer is die alleen in de moderne woning tot zijn recht komt. Dat is niet altijd waar. Een betonnen vloer met daarop een vloerkleed en klassieke meubels combineert oud met nieuw!

Warmte-isolatie

Een goede vloer houdt ook de warmte van uw woning binnen. Met een goede, aansluitende vloer zorgt u er dan ook voor dat u de warmte zoveel mogelijk binnenhoudt, en het warmteverlies naar beneden brengt. Maar dat is niet het enige: u vermindert er ook de uiteindelijke stookkosten mee, met een lagere energierekening als gevolg.

Tip: wil u een altijd warme vloer? Dan zijn er ook gietvloeren voor vloerverwarming. Deze vloeren laten de warmte goed door, zodat u nooit last van koude voeten heeft.

Geluidsisolatie

Wanneer u als hobby gitaar speelt of juist in een wat ouder appartement met gehorige vloeren woont, is een goede geluidsisolatie belangrijk. Een speciale akoestische vloer kan daarbij helpen. Dit is een goede geluidsisolator die het geluid van jouw kamer en woning beperkt. Uw buren hebben ze geen last van u en u hoort zelf ook weinig tot geen contactgeluid zoals tikkende hakken, schuivende meubels of speelgoed.

Eenvoudig in onderhoud

Als u huisdieren of kleine kinderen heeft rondlopen in huis, worden vloeren nu eenmaal sneller vuil. Een makkelijk te onderhouden en schoon te maken vloer is dan aan te raden. Ook in dit geval is een gietvloer een goede optie: u hoeft te vloer niet jaarlijks of regelmatig te lakken, oliën of in de was te zetten. Een simpel sopje en een dweil helpen u al om vuil en stof te verwijderen!

Solid Floors: jouw specialist in cement-, dek- en gietdekvloeren!

Wilt u zelf ook een gegoten vloer in uw woning? Neem dan vandaag nog contact op met Solid Floors. Of u nu een gietdekvloer van cement of kunststof zoals anhydriet zoekt: we hebben ruime ervaring met het aanleggen van kwalitatieve, duurzame vloeren. Via onze website vraagt u eenvoudig een offerte aan, maar u kunt ook altijd even bellen met 003146437 8205.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu