Gietvloeren, zowel uit beton of uit kunststof zoals Polyurethaan (PU), zijn tegenwoordig in. Ze passen dan ook in meerdere ruimtes en kamers van uw woning. Zowel de betonnen als de kunststofvariant hebben een aantal eigenschappen. Deze eigenschappen maken van de gietvloer tot een multifunctionele vloer maken waar u jarenlang plezier aan heeft. Gietvloeren zijn namelijk slijtvaste vloeren die prima tegen een stootje kunnen. Wilt u graag meer weten over een gietvloer in uw interieur? Hieronder leest u meer over de verschillende eigenschappen van een gietvloer en hoe u deze met uw interieur kunt combineren.

Kleuren zeggen veel

Hoewel velen een gietvloer wat kil vinden, hoeft dit zeker niet zo te zijn. Zo is het mogelijk om een gietvloer van een bepaalde kleur te voorzien. Dit hoeft dus niet per se beton of zandkleur te zijn, maar ook warm rood of strak blauw voor een unieke touch. Wanneer u er toch voor kiest om een wat meer neutrale kleur te kiezen, valt het aan te raden om de kleur in ieder geval in uw meubels of woonaccessoires terug te laten komen. Heeft u juist een modern interieur? Dan kan een gietvloer in een grondkleur (grijs, wit of antraciet) prima.

Vergeet de accessoires niet!

Gietvloeren kunnen worden voorzien van vloerverwarming. Nooit meer koude voeten dus! Waardoor het natuurlijke en ‘harde’ uiterlijk van de vloer toch al wat anders oogt. Maar u kunt de gietvloer nog een stukje gezelliger maken. Hoe? Met kleden en tapijten! Een mooi hoogpolig tapijt bijvoorbeeld of een vloerkleed van dierenvel. Andere accessoires die bij een interieur met gietvloeren passen zijn bijvoorbeeld kleine planten (cactussen of hangplanten bijvoorbeeld) en hout. Ook meubels of deuren met een mat zwarte afwerking, tegenwoordig erg populair, doen het goed in een interieur met gietvloer.

Combineer en probeer

Probeer, wanneer u een gietvloer neemt, niet dat ‘kille’ uiterlijk van de vloer te benadrukken. Wanneer u een gietvloer van beton of cement neemt, heeft dat juist een natuurlijke en basic uitstraling. Eigenlijk vormt die basis een perfecte uitgangspositie om er lekker op los te combineren. Soms is het simpel gezegd ook een kwestie van uitproberen elke stijl interieur er het beste bij uw nieuwe vloer past. Vaak kunnen medewerkers bij een meubelzaak u voorzien van passend advies voor het combineren van uw nieuwe meubels en accessoires met uw gietvloer.

Tot slot

Een gietvloer heeft dus een hoop voordelen. Hopelijk heeft u een beter beeld gekregen van verschillende gietvloeren in de woning. Benieuwd wat Solid Floors voor u kan doen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de invulling van uw interieur en hoe een gietvloer hier het beste in past. Inmiddels hebben wij ruimte ervaring met het aanleggen van cementdekvloeren en gietdekvloeren voor particulieren en bedrijven.