Industriële inrichting met vloerverwarming

We zien tegenwoordig steeds vaker dat mensen kiezen voor een loft-stijl interieur. Maar hoe combineer je zo’n industriële inrichting met vloerverwarming? Een industriële omgeving kan immers snel kil gaan voelen, dus een vloer die koud is aan de voeten is geen goede combinatie. Vloerverwarming is de oplossing, maar voor welk type vloer kunt u dan het beste gaan? Welke vloeren zijn geschikt voor de verwarming en komen ook tot hun recht in een industrieel interieur?

Hoe ziet een industrieel interieur er uit?

Een industrieel interieur, ook wel loft-stijl, is momenteel een grote trend. De winkels liggen vol met industriële accessoires en complete niche meubelzaken waarin enkel industriële producten worden verkocht schieten als paddenstoelen uit de grond. De kenmerken van deze stijl zijn ruim, stoer, rauw en authentiek. Het materiaalgebruik bestaat uit staal, (donker) hout, betonlook en leer. Bakstenen muren, stalen raamkozijnen en leren banken zijn bekende elementen in deze stijl. Het is mogelijk om de sfeer subtiel toe te passen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw huis compleet om te toveren in een loft-stijl woning. Maar is het mogelijk om voor een industriële inrichting met vloerverwarming te kiezen?

Industriële inrichting met vloerverwarming

Een industriële inrichting met vloerverwarming is zeker mogelijk! We zien vaak gietvloeren in deze stijl, om de rauwe, stoere look te ondersteunen. Maar vergeet niet dat hier vaak een andere vloer onder ligt. Wanneer een huis wordt gerenoveerd en omgetoverd wordt tot een industriële woning wordt gietvloer vaak over de originele tegels aangebracht. Echter wanneer u bijvoorbeeld in een nieuwebouw huis trekt kunt u kiezen om vloerverwarming aan te laten leggen met een gepaste cementdekvloer of gietdekvloer er overheen. Deze mortel vloeit om de leidingen heen en zorgen zo voor meer rendement van de vloerverwarming. Hier bovenop kunt u een vloer naar keuze plaatsen.

Belangrijk!

Wanneer een vloer met vloerverwarming net geplaatst is dient u altijd goed te informeren wanneer de vloerverwarming aan mag. In sommige gevallen kan dat nog een tijdje duren. Houdt uzelf altijd naar de aangeraden tijd, want het zou zonde zijn als uw vloer beschadigt raakt door onjuist gebruik. Wanneer de verwarming aan mag, doe dit dan altijd via het stookprotocol.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu