Is een gietdekvloer duur?

Een gietdekvloer is een vloer die over de draagvloer wordt gegoten. Deze vloer vormt vaak de onderlaag voor bijvoorbeeld een tegelvloer of een parketvloer. Dit is dus een hele belangrijke vloerlaag. Veel mensen vragen zich af of een gietdekvloer duur is. Het antwoord hierop is lastig te geven. Waarom dit zo is, leest u in dit artikel. Een gietdekvloer is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatiebouw. Deze vloer voldoet volledig aan de meest actuele (strenge) eisen met betrekking tot akoestische- en thermische prestaties. De dikte van de vloer is afhankelijk van de toepassing. Er is sprake van een minimale dekking van 30 mm als de vloer op een volledig dragende ondergrond wordt geplaatst en van 25 mm boven leidingen. Daarnaast is het mogelijk om een dunne laag aan te brengen bovenop een bestaande vloer. Bij deze (voordeligere) toepassing is er uiteraard géén sprake van een minimale dekking.

Anhydriet als modernste toepassing van een gietdekvloer

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een anhydriet gietdekvloer. Deze moderne toepassing sluit volledig aan op de wens van het duurzaam en milieubewust bouwen. Anhydriet is een ander woord voor calciumsulfaat. Dit is een watervrij gips dat door de toevoeging van water een harde vlakke vloer wordt. Een anhydriet gietdekvloer vertoont geen stortnaden en zal vrijwel niet krimpen. Hierdoor zijn scheuren uitgesloten. Een bijkomend voordeel is dat dit soort vloeren zorgen voor een hoger rendement van vloerverwarmingen. Ook in dit opzicht is het dus een goede keuze om voor deze moderne optie te kiezen, ondanks dat dit een duurdere investering is.

Wat is de prijs van gietdekvloeren?

Door de diversiteit in toepassingen is het lastig om de prijs van gietdekvloeren te specificeren. Dit is dus situatieafhankelijk. Als u op het internet rondkijkt, zult u dan ook merken dat er diverse prijzen gevraagd worden voor het leggen van gietdekvloeren. Het is belangrijk om een goede vergelijking te maken. Pas hierbij op dat u verschillende werkzaamheden niet met elkaar vergelijkt.

Onze scherpe prijsstelling

Solid Floors staat bekend als een zeer voordelige aanbieder voor het plaatsen van gietdekvloeren. Dat is niet verwonderlijk, we beschikken over een mobiele mengcentrale waarmee we heel efficiënt te werk kunnen gaan. We kunnen precies de juiste hoeveelheden maken. Hiermee voorkomen we een groot verlies gehalte en bijbehorende kosten. Daarnaast hebben we zeer gunstige inkoopkanalen. Onze leveranciers leveren materialen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijsstelling. Wij zijn van mening dat onze klanten ook van deze gunstige voorwaarden mogen profiteren. Dit merkt u dan ook zeker in de prijzen die wij vragen voor het leggen van gietdekvloeren. We onderscheiden ons door een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wilt u een prijsvergelijking maken? Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave. We zullen u laten zien dat het niet nodig is om de hoofdprijs te vragen voor het legen van een gietdekvloer.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu