Kan ik gietdekvloeren schilderen?

Wanneer u op zoek bent naar een vloer met een strak, egaal resultaat is een gietdekvloer een goede optie om in uw woning aan te laten leggen. Gietdekvloeren zijn veelzijdige vloeren die in verschillende woonstijlen passen. Wilt u graag deze vloer in een bepaalde kleur hebben? In dit blog vertellen we u meer over het schilderen van een gietdekvloer of hoe u deze vloer in een door u gewenste vloer kunt krijgen. Laat u verrassen door de verschillende mogelijkheden die een gegoten vloer biedt.

Wanneer een gietdekvloer schilderen?

Een gietdekvloer schilderen kan vanwege verschillende manieren en of oorzaken. Allereerst kan het zijn dat u uitgekeken bent op de kleur van uw huidige vloer en deze graag wil vernieuwen. Een andere reden kan zijn dat de vloer na verloop van tijd beschadigd is geraakt en dat deze beschadigingen erg opvallen. Door de vloer een nieuwe kleur te geven of bij te werken, kunt u de beschadiging enigszins maskeren.

Tip: Ja, u kunt uw gietdekvloer zelf schilderen met een krachtige, dekkende vloerverf. Heeft u hier echter weinig ervaring mee, laat dit dan altijd door een professionele schilder doen. Zo gaat u altijd voor het beste resultaat en een strakke afwerking.

Een gietdekvloer in een bepaalde kleur opleveren

Het is ook mogelijk om een gegoten vloer een bepaalde kleur te geven als u deze vloer laat aanleggen. Dit is mogelijk bij verschillende soorten gietvloeren. Zoals cementdekvloeren. Ook vloeren van epoxy of polyurethaan (PU) kunt u een door u gewenste kleur geven. Voor velen is de standaard grijze kleur van het gietbeton echter de voornaamste reden om voor een gegoten vloer van cement te kiezen. De neutrale kleur van beton doet het dan ook goed in moderne interieurs. Het kan in meerdere ruimtes aangelegd worden, waaronder de woonkamer, hal of zelfs in de keuken.

Anders dan verf

Naast verf kunt u uw vloer ook voorzien van een speciale coating. Doorgaans is deze van een speciaal soort kunststof gemaakt. Ook deze coatings zijn in verschillende kleuren leverbaar, mits de samenstelling van de coating niet aangetast wordt door de verfsoort. De coating zorgt voor een beschermende laag op de gegoten vloer, waardoor de vloer beter bestand is tegen krassen of vallende voorwerpen. Wel kan het zijn dat, wanneer u kiest voor een coating, u deze coating later niet meer kunt overschilderen. Ga dit dus altijd even na voordat u voor een specifieke coating kiest.

Schakel een professional in voor uw vloeren

We raden het af om een nieuwe vloer zomaar te leggen of te gaan schilderen in een bepaalde kleur. Dit is een klus die u beter kunt uitbesteden aan een professional op het gebied van gietdekvloeren en ander soort gegoten vloeren. Solid Floors staat daarom graag voor u klaar om u te helpen met zowel advies op maat als de aanleg of renovatie van uw vloer. Neem contact met ons op voor meer informatie. Of vraag direct een offerte aan via onze site. Wij komen ook graag langs om een indicatie van het project te maken.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu