Kleuren voor gietvloeren: 3 populaire opties

Een groot voordeel van een gietvloer is dat hij in principe in ieder soort kleur opgeleverd kan worden. Doorgaans heeft u de keuze uit het RAL-kleurenspectrum. Dit zijn de meest voorkomende en vaakst gebruikte kleursoorten. Qua kleurschakeringen zijn er drie populaire opties om te kiezen. Wij zetten deze in ons nieuwe blog graag voor u op een rijtje.

Soorten kleuren

De kleur van de vloer is afhankelijk van de woonstijl die u nastreeft in de rest van het interieur. We adviseren het om in ieder geval te kiezen voor een vloer die uw interieur in balans brengt, zeker als het om een woning of kantoorruimte gaat. Wanneer een gietvloer in bepaalde kleur gelegd is, kan deze niet zomaar in een andere kleur worden veranderd, tenzij u de vloer overschildert. Drie kleuropties die het goed doen zijn:

Natuurlijk

Natuurlijke kleuren voor een gietvloer zijn bijvoorbeeld (cement)grijs, beige, bruin of wit. Met name in keukens worden witte of lichte gietvloeren gebruikt omdat vuil en vocht gemakkelijk te zien zijn. Ook stijlvol zwart, hoewel een gewaagde keuze, kan een mooie aanvulling zijn in een interieur. Anderzijds geeft een mooie grijze vloer een interieur ook de nodige stijl. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met een design interieur of woning met een industriële inrichting.

Opvallend

De keuze voor een gele of knalgroene vloer is natuurlijk niet voor iedere woning gepast. Maar in een gymzaal of bijvoorbeeld in een fabriekshal worden deze felle kleuren juist wel gebruikt. Niet alleen zijn markeringen duidelijk zichtbaar, ook is in één oogopslag duidelijk waar de vloer ophoudt en waar de muren beginnen. Ook kan op deze vloeren eventueel een beschermende coating worden aangebracht.

Mix

Ook als u op zoek bent naar een écht unieke kleur, kunnen wij kleuren mixen en deze aansluiten op uw interieur. De verf kunt u namelijk speciaal laten mengen in een door u gewenste kleur die én uniek is én netjes aansluit bij de rest van uw woning of kantoor.

Een vloer kleuren: Zo werkt dat

Gietvloeren bestaan uit een mengsel van verschillende materialen die uitharden, bijvoorbeeld een anhydriet gietdekvloer. Aan dit mengsel kan, wanneer het wordt aangemaakt, ook kleurpigment worden toegevoegd. Het toevoegen van pigment heeft geen nadelige invloed op de kwaliteit of stevigheid van een gietvloer. Een andere optie is het schilderen van uw vloer. Ook dit is een mogelijkheid die u op een later tijdstip nog kunt toepassen. Bijvoorbeeld wanneer u een bepaalde kleur wilt overschilderen. Hiervoor bestaan speciale vloerverven en coatings. U kunt zelf uw vloeren verven met een roller, maar u kunt dit karwei ook door een schildersbedrijf laten doen.

Schakel de hulp van een professional in

We raden het af om uw gietvloeren zelf aan te leggen en daarbij kleur aan het mengsel toe te voegen. Als u kiest voor een gekleurde gietvloer uit een stuk, schakel dan altijd een specialist in. Zo hebben wij inmiddels de nodige ervaring met een groot aantal verschillende soorten vloeren in combinatie met diverse kleuren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vandaag nog een offerte aan via onze website. Wij horen graag wat we voor u mogen betekenen!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu