De optimale droogtijd van een zandcementvloer

Hoe lang moet een zandcementvloer drogen?

De precieze droogtijd van zandcementdekvloer is een veelgestelde vraag. Zandcement is een materiaal wat gebruikt kan worden voor het creëren van dekvloeren. Om een optimale mortel te creëren voor deze toepassing, dient een goed afgestemde verhouding tussen zand, cement en toegevoegd water aangehouden te worden. Sommigen kiezen ervoor om dit mortel zelf te maken en vervolgens te storten, echter is dit lastig om handmatig te doen. De verhouding tussen de materialen dient precies gelijk te zijn bij elke lading. Handmatig is dat bijna niet te doen. Tevens is de droogtijd van zandcementdekvloer is het voordeligst wanneer de verhouding precies klopt.

Apparatuur voor optimale droogtijd zandcementvloer

De droogtijd van zandcementvloer wordt onder andere beïnvloed door de verhouding van het mortel. Bij het bedekken van een grote oppervlakte moeten meerdere ladingen gemaakt worden. Wanneer dit gedaan wordt door geavanceerde apparatuur dan weet je zeker dat de verhouding constant hetzelfde blijft. Gaat u toch zelf zandcement maken? Informeer dan eens of u ergens apparatuur vandaan kunt halen.

Zandcement dekvloer droogtijd

Voor de optimale zandcement dekvloer droogtijd is het dus raadzaam om professionele hulp te hebben. De droogtijd van zandcementvloer is dan een week per centimeter. Dus wanneer u 3 centimeter heeft gestort zal dit 3 weken nodig hebben om volledig uit te harden. Echter wanneer u werkt met een dikte van meer dan 5 centimeter verandert de regel. Voor elke centimeter die er dan bovenop komt kunt u 2 weken extra droogtijd rekenen.

De perfecte vloer kiezen

Aangezien zelf zandcement maken en storten geen makkelijke taak is, raden wij u aan om te kiezen voor cementdekvloeren. Dit is een andere samenstelling van mortel. Bij Solid Floors leggen wij deze dekvloeren met druksterktes vanaf D15, D20, D25 en D40. Wij leggen volgens de regels van de NEN-norm en de Nederlandse normen op correcte manier. Zowel gehechte vloeren en zwevende vloeren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu