Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer let je meestal vooral op de bovenste laag van de vloer. Past deze mooi in mijn interieur? En is deze gemakkelijk te onderhouden? Allemaal terechte vragen die heel belangrijk zijn. Wat veel mensen echter niet weten is dat een vloer bestaat uit meerdere lagen. Een heel belangrijke laag van een vloer is de dekvloer. Eén van de meest voorkomende dekvloeren is een cementdekvloer. Wat is de prijs van een cementdekvloer per m2?

Wat is een dekvloer?

De dekvloer is de laag tussen de constructieve vloer en de toplaag van de vloer. Een dekvloer heeft verschillende functies, zoals het egaliseren van de vloer en het reguleren van warmte en geluid. Een dekvloer wordt ook wel smeervloer, strijkvloer of vulvloer genoemd. Allemaal andere benamingen die hetzelfde betekenen. Over de dekvloer komt de topvloer, dit is de laag van de vloer die u daadwerkelijk te zien krijgt.

Het aanbrengen van de vloer

Een cementdekvloer, de naam zegt het al, is onder andere gemaakt van cement. Dit wordt gemixt met zand en vormt een snel hardende substantie. Een cementvloer dient altijd te worden aangebracht met een spaan. Vervolgens wordt de vloer mooi gladgestreken. Het aanbrengen van zo’n vloer is een vak op zich. Wij raden u daarom ook aan om dit altijd over te laten aan een professional. Zo bent u er zeker van dit het aanbrengen van uw vloer op de juiste manier gebeurt.

Prijs cementdekvloer per m2

De prijs van een cementdekvloer per m2 is afhankelijk van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een zwevende cementdekvloer of een gehechte cementdekvloer? En wilt u dat de dekvloer geschikt is voor vloerverwarming? Al deze aspecten spelen mee voor de prijs van een cementdekvloer per m2. Ook kunt u kiezen uit verschillende druksterktes. Deze variëren van D12, D20, D25 tot D40. Dankzij onze geavanceerde productiewijze kunnen wij grote hoeveelheden produceren, waardoor de prijs van een cementdekvloer per m2 laag blijft. Daarnaast leveren wij de exacte hoeveelheid materialen die nodig zijn, waardoor u niet blijft zitten met overbodig materiaal.

Een exacte berekening

Wilt u exact prijs voor een cementdekvloer per m2 weten? Bij SolidFloors kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij berekenen dan precies wat de prijs per m2 voor een cementdekvloer in uw woning of kantoorruimte wordt. Heeft u vragen? Ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen! We helpen u graag.