Tips voor het leggen van een vloer: de voorbereiding

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe vloer uit te zoeken voor uw woning of bedrijfspand? Dan zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden voorafgaand aan het leggen. Waar moet u op letten tijdens de zoektocht en wat komt er allemaal kijken bij het leggen van een nieuwe vloer? We delen in dit blog onze aandachtspunten en tips, zodat u de juiste keuze kunt maken.

1.    De juiste vloer voor de ruimte

Niet iedere vloersoort is even geschikt voor elke ruimte. Voordat u overgaat op de aanschaf van een nieuwe vloer is het verstandig om te bepalen in welke ruimte de vloer gelegd zal worden. Zo zijn houten vloeren minder geschikt voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer, maar doet een gietdekvloer het bijvoorbeeld weer heel erg goed. Ook in de keuken kunnen er vloeistoffen vrij makkelijk op de vloer terechtkomen en intrekken. Daarom zijn stenen vloeren, pvc of laminaat goede opties. In de woonkamer kunt u vrijwel iedere vloersoort realiseren. Het is afhankelijk van uw stijl en smaak, maar ook de functie en gebruiksintensiteit van een ruimte die bepalen welke vloeren geschikt zijn.

2.    Bepaal de gebruiksintensiteit

Heeft u een gezin met kinderen of huisdieren? Of is de vloer bedoelt voor op een werkplaats? Dan moet uw nieuwe vloer meer aankunnen dan wanneer u alleen woont. De nieuwe vloer moet in dat geval wel tegen een stootje kunnen. Vloeren die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld pvc vloeren of een gietdekvloer. Niet alleen zijn deze vloeren slijt- en krasvast, ook zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk en dus zo schoon.

3.    Geschikt voor vloerverwarming

Als u dan toch een nieuwe vloer gaat leggen en nu momenteel nog niet over vloerverwarming beschikt, maar dat wel graag zou willen, is nu hét moment om vloerverwarming aan te laten leggen. Niet iedere vloersoort kan gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Maar gelukkig kan tegenwoordig veel. Zo kunnen zelfs houten vloeren gelegd worden met vloerverwarming. Enkele voorbeelden van vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn: pvc vloeren, parket, natuursteen, gietdekvloeren en vinyl vloeren.

4.    Het belang van een ondervloer

Tot slot is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Wilt u de levensduur van uw vloer verlengen, een uitstekende isolatie creëren en profiteren van de geluiddempende werking van een vloer? Dan is het leggen van de juiste ondervloer cruciaal. Daarnaast zijn specifieke ondervloeren zelfs nodig om te voorkomen dat vocht optrekt en dat de nieuwe vloer beschadigd. Laat u hierin

Zelf leggen of laten leggen?

Veel vloeren zijn zelf prima te leggen aan de hand van duidelijke instructies en een praktisch legsysteem. Maar andere vloeren zoals tegels, houten vloeren of gietdekvloeren vragen meer vakmanschap en ervaring. Wilt u een gietdekvloer of een cementdekvloer laten leggen? Solid Floors helpt u graag. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu