Vloer over vloerverwarming aanleggen

Welke soorten vloeren zijn geschikt?

Tegenwoordig is de juiste vloer uitkiezen al bijna net zo moeilijk als een nieuwe bank of tafel: er is zoveel keuze dat het begrijpelijk is dat u niet altijd helder heeft wat voor vloer nu geschikt is. We kunnen het in ieder geval simpel houden in dit blog. Wanneer u vloerverwarming heeft liggen, kunnen daar niet álle soorten vloeren overheen gelegd worden. Hieronder ziet u welke soorten vloer er wel geschikt zijn:

Laminaat: Bepaalde soorten laminaat zijn geschikt om te gebruiken boven vloerverwarming. Dit wordt echter altijd aangegeven op de verpakking. Laminaat is een minder duurzame vloer dan bijvoorbeeld een vloer van cement of PU en kan de warmte ook té goed isoleren, waardoor er geen warmte de kamer instroomt. Nog een puntje: hout ‘werkt’ en kan dus uitzetten of inkrimpen bij temperatuurverschillen.

Cement: Een cementdekvloer boven vloerverwarming is een snelle en goedkope manier om de vloerverwarming weg te werken. Belangrijk is dat het cement niet te dik wordt aangelegd bovendien de vloerverwarming, anders kan de vloer geen warmte meer doorlaten.

Vloer van kunststof: Naast cement zijn er ook kunststoffen vloeren of vloeren die worden gemaakt van verschillende componenten. Dit zijn PU (polyurethaan), Gyvlon of anhydriet. Deze stoffen hebben als voordeel dat ze vaak sneller drogen dan beton en ook warmte goed doorlaten.

Kan ik een vloer zelf leggen?

Het leggen van aan laminaatvloer boven een vloerverwarming is door u zelf aan te leggen. Toch kan een gietvloer, en zeker als dit om beton of kunststof zoals anhydriet (een soort gips), beter door een professional uitgevoerd worden. Dit om eventuele beschadigingen of oneffenheden in de vloer te voorkomen. Een anhydriet, betonnen- of een gietdekvloer van PU aanleggen is een vrij ingewikkelde klus. Sowieso moet het materiaal zowel dekkend zijn als voldoende warmte door te laten. Een professional weet precies hoe deze klus aangepakt moet worden.

Een professional inschakelen

Solid Floors is een specialist in het leggen van cement-, dek- en gietvloeren. Wij weten dus precies hoe we uw klus aan moeten pakken. Interesse om een of meer van onze diensten te gebruiken? Dan maken wij graag voor u geheel vrijblijvend een offerte op. Onze vakmensen zorgen dat uw vloerverwarming op een duurzame en zo goed mogelijke manier uw woning kan verwarmen. Zodat u ook tijdens de wintermaanden heerlijk warme voeten en een opgewarmd huis heeft.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu