De gemakken van vloerverwarming in de badkamer

Na een heerlijke warme douche is niets zo vervelend om de koude badkamertegels onder uw voeten te voelen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen vloerverwarming in hun badkamer laten installeren. Op het eerste gezicht lijkt het een grote investering om de badkamer hiervoor te verbouwen, maar dat hoeft het niet te zijn. Sterker nog, u kunt veel geld besparen door over te stappen naar vloerverwarming in de badkamer. In deze blog gaan we hier verder op in.

Waarom vloerverwarming in de badkamer?

Een reguliere verwarming moet hard werken om een hele ruimte te verwarmen. Afhankelijk van waar in de kamer u staat, krijgt u ook te maken met temperatuurverschillen. Dat is natuurlijk zonde van de energie. Een goede reden om eens kritisch naar uw badkamer te kijken dus! Wat vloerverwarmingen zo efficiënt maakt, is dat er verwarmingsbuizen onder de gehele vloer worden aangebracht. Dat zorgt voor een gelijke verdeling van de warmte, waardoor de temperatuur overal in de badkamer even aangenaam is. Een bijkomend voordeel van een goede warmtespreiding, is dat u minder hard hoeft te stoken én dat u minder water nodig hebt. Dat scheelt in de kosten! Wilt u nog een stapje verder gaan? Zorg er dan voor dat u een goed geïsoleerde badkamer heeft, zodat de warmte beter blijft hangen.

Een verwarming voor elk seizoen

Of het nou vriest of dat de mussen van het dak vallen, met een goede vloerverwarming in de badkamer bent u van alle gemakken voorzien. In een handomdraai verwarmt of koel u de badkamer naar uw voorkeur. U heeft geen lawaaierige airco of windblazers meer nodig om het in de zomer uit te kunnen houden. Voor extra kosten hoeft u niet bang te zijn, want een vloerverwarming verbruikt aanzienlijk minder stroom dan een airco.

Het oog wil ook wat

Radiators hebben vaak een onhandig formaat en passen doorgaans niet in de stijl van uw badkamer. Daarom is het een groot voordeel dat een vloerverwarming in de badkamer onzichtbaar is. Dat levert extra ruimte en rust op, zodat u met een gerust hart uw badkamer kunt inrichten. Een leuke bijkomstigheid is dat u de verwarming nooit meer hoeft af te stoffen! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra? Combineer uw nieuwe vloerverwarming met een gietdekvloer. Zo wordt uw badkamer één geheel dat modern, hygiënisch en duurzaam is.

Mogelijkheden voor een gietvloer

Vloerverwarming voor in de badkamer is uitstekend te combineren met een gietvloer. U zal er veel plezier van hebben. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bij Solid Floors denken we graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu