Opties voor vloerverwarming in een Scandinavisch interieur

Zoekt u naar mogelijkheden voor de verwerking van vloerverwarming in een Scandinavisch interieur? We hebben allemaal een andere smaak en die zien we graag terug in ons eigen interieur. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat u kunt genieten van de gemakken van vloerverwarming terwijl uw vloer wel volledig bij het interieur past? Niet elke vloer is immers geschikt voor vloerverwarming en dat beperkt de keuzes. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om vloerverwarming te combineren met een vloerbedekking die voldoet aan de eisen van een Scandinavisch interieur, een populaire inrichting van deze tijd!

Kenmerken van een Scandinavische inrichting

Voordat we praten over de toepassing van vloerverwarming in een Scandinavisch interieur zetten we eerst even alle kenmerken van deze stijlvolle inrichting op een rij. De belangrijkste eigenschappen zijn licht, rust en natuur. In andere woorden: veel daglicht, een minimalistisch geheel wat rust uitstraalt en een kleurenpallet van natuurlijke tinten. Veelgebruikte materiaalsoorten zijn hout en textiel. Een typische Scandinavische vloer is dan ook een houten variant of laminaat met een natuurlijke houtnerf print. Maar over het algemeen zijn deze vloeren niet aan te raden in combinatie met vloerverwarming.

Vloerverwarming in een Scandinavisch interieur

Zoals algemeen bekend is, is hout gevoelig voor temperatuurverschillen. Het krimpt en zet uit, waardoor een houten vloer niet samengaat met vloerverwarming. In principe geldt hetzelfde voor laminaat, maar gelukkig zijn er toch opties voor de verwerking van vloerverwarming in een Scandinavisch interieur. Tegenwoordig zijn er namelijk typen laminaat verkrijgbaar die in combinatie met de juiste ondervloer prima te combineren zijn met vloerverwarming. Vergeet ook niet te denken aan de dekvloer. Er zijn namelijk verschillende soorten met stuk voor stuk unieke eigenschapen. Met een geschikte dekvloer voor vloerverwarming bent u verzekerd van een optimale afgifte van warmte, door de vloer heen.

Welke vloer neem ik dus?

De beste vloer die zowel samengaat met vloerverwarming als met een Scandinavisch interieur is een laminaatvloer met een natuurlijke houtprint in een lichte kleur. Whitewash is een optie, maar om wat warmte in het geheel te brengen is het raadzaam om een lichte bruintint houtkleur te nemen. In combinatie met strakke witte muren en Scandinavisch geïnspireerde meubels en accessoires eindigt u met een prachtig interieur. En de warme voeten in de winter zijn een pluspunt!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu