Voordelen van een anhydrietvloer

Mogelijk heeft u weleens van de anhydrietvloer als gietdekvloer gehoord. Dat kan, want tegenwoordig wordt deze soort vloer steeds vaker aangelegd. Een anhydrietvloer wordt ook wel een ‘kalkgebonden’ gietvloer genoemd, wat slaat op het hoofdbestanddeel. Dit hoofdbestanddeel is namelijk gips, waardoor (wanneer dit uithardt) een zeer stevig soort vloer ontstaat. U vindt dit type vloer dan ook terug in allerlei soorten inrichtingen, huizen, bedrijven of kantoren. Bent u van plan om zelf een vloer van anhydriet aan te leggen? Dan zetten wij hieronder een aantal voordelen en tips over deze gietvloer voor u op een rij.

Een goede warmtegeleider

Een trend die tegenwoordig bij veel renovaties of nieuwbouw terugkomt is het aanleggen van vloerverwarming. Zeker door verbeterde technieken op het gebied van warmtegeleiding, maar ook in de stookkosten voor vloerverwarming wordt het een steeds aantrekkelijkere optie. Daarnaast wordt het vaak gebruikt als milieuvriendelijke manier van verwarming (zeker in combinatie met een warmtepomp). Belangrijk onderdeel van vloerverwarming is de vloer die erboven wordt gelegd. Dit is essentieel om de warmte door te kunnen laten. Anhydriet is zo’n goede warmtegeleider en zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig door de ruimte verdeeld wordt.

Een vloer voor grote oppervlaktes

Gietvloeren zijn geschikt om in één keer een groot oppervlakte te bestrijken. Dit komt deels door de relatief lage kosten. Vergeleken met bijvoorbeeld tegels of hout heeft u voor een gietvloer van anhydriet, of ander soort materiaal, minder materiaal per vierkante meter nodig. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar is ook nog eens een snelle manier van aanmaken. Naast keukens of woonkamers is anhydriet een goede vloer voor garages, opslagruimtes en zelfs winkels of bedrijfspanden.

Veelzijdigheid

We hebben het hierboven al even benoemd, maar een vloer van anhydriet kan op veel verschillende manieren en op diverse plaatsen worden toegepast. Daardoor is het een zeer veelzijdige vloer. Wist u bijvoorbeeld dat u een ahydrietvloer ook in een door u gewenste kleur kunt laten verven met speciale vloerverf? De anhydrietvloer vraagt verder om weinig onderhoud. U hoeft hem niet te boenen, lakken of in de was te zetten. Een simpele dweil of doekje is voldoende om de vloer schoon te houden. Let wel op met vocht. Een anhydrietvloer kan niet goed tegen damp of vocht, wat het dus een ongeschikte vloer voor in de badkamer maakt.

Uw vloer laat u leggen door Solid Floors

De wereld van vloeren of vloerverwarming staat nooit stil. Gelukkig maar! Solid Floors heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in allerhande soorten vloeren en hoe deze aangelegd worden. Van plan om dus een nieuwe vloer aan te leggen en bent u nog op zoek naar een erend bedrijf? Neem dan contact op met Solid Floors. De meeste soorten vloeren, of dit nu cement, kunststof of ander materiaal is, hebben wij binnen een dag gelegd. Vraag vandaag vrijblijvend een offerte op en we gaan graag met u in gesprek!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu