Waarom kiezen voor een anhydrietvloer?

Er is steeds meer vraag naar een strakke en moderne uitstraling in zowel woningen als in een kantoorgebouwen of industriebouw. De toegevoegde waarde van een anhydrietvloer, wellicht beter bekend als een gietdekvloer, wordt nog onderschat in een deze moderne stijl. Vaak komt een anhydrietvloer juist zeer goed tot zijn recht in een eigentijds interieur. Een anhydrietvloer biedt diverse voordelen en toepassingen. In dit blog leggen wij uit waarom u moet kiezen voor een anhydrietvloer.

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een kalkgebonden gietvloer die net zoals een zandcementvloer op de constructievloer wordt aangebracht. Door de grijze kleur krijgt de vloer een betonachtige look. De anhydrietvloer is echter gemaakt van gips. Waar andere vloersoorten gelegd worden, wordt de anhydrietvloer gegoten en gelijk verdeeld over de vloer. In eerste instantie is de vloer dus vloeibaar en zal binnen een week goed uitharden. Er ontstaat een effen, naadloze en krimpvrije vloer die voor veel toepassingen gebruikt kan worden.

De voordelen van een anhydrietvloer

Een anhydrietvloer kent vele voordelen. Zo is de vloer uitermate geschikt voor het snel aanleggen van grote oppervlaktes. De anhydrietvloer kan in hoog tempo geproduceerd worden en eenvoudig grote oppervlaktes beslaan. Dit type vloer zien we dan ook veel terug in garages, showrooms, bedrijfspanden en magazijnen. De anhydrietvloeren van Solid Floors hoeven tevens niet geschuurd te worden en kennen een hoge buigsterkte. Een ander groot voordeel van een anhydrietvloer is het feit dat u geen naden meer heeft. Dit zorgt voor een strakke en effen uiterlijk. Een anhydrietvloer laat tevens geen bouwafval achter. Na het gieten van de vloer blijft er een schitterend resultaat achter.

Een duurzame oplossing

Daarnaast staan anhydrietvloeren bekend om de uitstekende warmtegeleiding. Vloerverwarming verdeeld de warmte gelijkmatig door uw woning en gaat dus zeer goed samen met een anhydrietvloer. Met vloerverwarming bespaart u energie en dus geld. Maar met een anhydrietvloer kunt u nog meer besparen. Bij het storten omsluit anhydriet de buizen van de vloerverwarming volledig. Dit zorgt ervoor dat de warmteafgifte bij het opstarten van de vloerverwarming optimaal is. Hoe beter de warmtegeleiding, hoe lager de stookkosten zijn. Dit maakt een anhydrietvloer ook een duurzame oplossing en zeer geschikt voor talloze afwerkingen.

Solid Floors: de specialist in anhydrietvloeren

Bent u ondernemer en wilt u uw pand voorzien van een strakke uitstraling? Of heeft u een prachtige woning met vloerverwarming die nog een nette afwerking kan gebruiken? Solid Floors is specialist in het leveren en aanleggen van gegoten vloeren, zo ook de anhydrietvloer. Als professional beschikken wij over de juiste materialen en grondstoffen om een schitterende anhydrietvloer aan te leggen. Benieuwd wat we voor uw pand kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak met ons in. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu