Wanneer is een akoestische vloer een goed idee?

Dé akoestische vloer bestaat niet. Het is een benaming voor een groot aantal verschillende soorten vloeren die een akoestische of geluidsisolerende werking hebben. De gedachte achter een akoestische vloer is dat hij geluiden dempt en of tegenhoudt. Hoewel het voor de doorsnee woning geen must is, zijn er wel andere panden of inrichtingen die gebaat zijn bij een vloer met geluidsisolerende werking. Maak hier kennis met de opties.

Allereerst: de werking

De werking van een akoestische vloer is vrij eenvoudig. Door een dik en geluidsdicht materiaal te gebruiken, wordt een vloer gecreëerd die weinig tot geen geluid doorlaat. Geluid ontstaat door trillingen en geluidsgolven. Een geode akoestische vloer houdt deze trillingen tegen en voorkomt dat het geluid via de vloeren, maar ook leidingen en de muren toch uw woning of die van uw buren bereikt. Akoestische vloeren kunnen bestaan uit hout, maar veel vaker wordt er voor een akoestische gietvloer gekozen. Gemakkelijk en snel in de aanleg en vaak een stuk goedkoper. Anhydriet, een soort gips, is dan ook een uitermate geschikt materiaal.

Een akoestische vloer in flats of appartementen

Appartementencomplexen, waaronder zorginstellingen, of woongebouwen zoals een flat zijn nog het meest gebaat bij een akoestische vloer. Geluiden van de boven- of onderburen komen niet door de vloer heen. Ook wanneer u of uw buren iets laten vallen, de deuren dichtslaan of wanneer u of uw buurman een instrument bespeelt, wordt het geluid op een gepaste manier verminderd in volume.

Bedrijfsvloer

In de grotere bedrijfspanden komt het voor dat machines zowel op de eerste als tweede etages staan. De geluiden van deze machines kunnen door middel van een akoestische vloer tot een minimum worden gebracht. Ook bij kantoren, waar weliswaar minder lawaai is, kunnen akoestische vloeren een fijne uitkomst bieden. Uiteraard is de geluiddemping van de vloer in een kantoorgebouw van een ander niveau van geluiddemping dan een bedrijf waar machines staan opgesteld. Een professioneel bedrijf in vloeraanleg weet precies wat nodig is voor een vloer met de juiste dikte en goede geluidsisolatie.

Scholen

Op plekken waar leerlingen spelen of samenwerken ontstaat altijd enig lawaai. Om de leerlingen die op de etage eronder of erboven niet te storen tijdens hun les of toets, biedt een geluiddempende vloer uitkomst. Nog een voordeel: aan gegoten vloeren kan ook pigment worden toegevoegd. Handig in een gymzaal of speelzaal.

Schakel de hulp van Solid Floors in

Het aanleggen van een nieuwe akoestische gietvloer doet u natuurlijk niet zomaar. Sterker nog: we raden het ook af om als doe-het-zelver een gietvloer aan te leggen. Niet alleen kan de vloer verkeerd worden gelegd, hij kan op een later tijdstip gaan scheuren door lucht of holle ruimtes. Dit komt uiteraard de akoestische werking van een vloer niet ten goede. Schakel daarom altijd de hulp in van Solid Floors. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden. Neem dus vandaag nog contact met ons op of vraag alvast een offerte aan!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu