Welke gietvloer moet ik laten leggen?

Gietvloeren zijn hip! Het is een eenvoudige, maar tegelijkertijd ook moderne afwerking voor uw vloer. Daarom biedt Solid Floors ook meerdere soorten gietvloeren aan waaruit u kunt kiezen. Welke vloer het beste bij uw woning past is daarbij afhankelijk van de eigenschappen, duurzaamheid of uitstraling die u in uw woning wilt creëren. In dit nieuwe blog zetten wij echter een aantal opties voor gietvloeren op een rijtje. Lees snel verder en neem vandaag nog contact op met een specialist voor uw nieuwe vloer.

Polyurethaan of PU

Polyurethaan, ook wel PU genoemd, is een soort kunststof die in vloeibare vorm op een vloeroppervlakte gegoten kan worden. Indien PU uithardt ontstaat er een hard materiaal dat toch flexibele eigenschappen heeft. Een goed voorbeeld van een PU-vloer is de oude, vertrouwde gymzaalvloer die in veel sporthallen- en zalen te vinden is. PU heeft als voordeel dat er verschillende kleuren aan toegevoegd kunnen worden, wilt u bijvoorbeeld een bepaalde knusheid met uw vloer uitstralen dan kiest u een warmere kleur.

Epoxy gietvloeren

Epoxy is net als polyurethaan een kunststof. Het is eveneens een harde, strakke soort vloer die met name in winkelruimtes, garages en openbare ruimtes wordt toegepast. Anders dan polyurethaan blijft epoxy hard en heeft het minder flexibele eigenschappen, ook is epoxy minder geschikt om boven vloerverwarming aan te leggen.

Gietvloer op basis van cement

Een cement gietvloer of een cementgebonden dekvloer is ook een optie. Deze vloer wordt ook wel een betonvloer genoemd. Maar dat is niet helemaal juist. De cementvloer bestaat namelijk uit twee of meerdere lagen. De basis is altijd cement, dat de onderste laag vormt. Vaak wordt er nog een beschermende coating over het cement gelegd die de vloer beschermt tegen vocht en vuil. Qua uitstraling heeft een vloer van cement een strakke, moderne uitstraling. Een vloer van cement kan bovendien ook toegepast worden met vloerverwarming.

De anhydrietvloer

Anhydriet is tot slot ook een kunststof die net als cement wordt gemixt tot een vloeibare substantie. Deze substantie is net als cement of kunsthars zoals epoxy in een bepaalde vorm te gieten. Een anhydrietvloer kan dan ook zowel in laagbouw als hoogbouw gelegd worden. Anders dan bij een cementvloer is de anhydrietvloer meer een ondervloer of dekvloer, dit maakt hem geschikt om onder tapijten en of vloerkleden aan te leggen.

Interesse in onze vloeren? Neem contact op!

Heeft u interesse in onze diensten of denkt u erover om door ons een gietvloer in uw woning, bedrijfspand of kantoor aan te leggen? Neem dan vandaag nog contact op door ons online contactformulier in te vullen. We gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden en om alvast een inschatting te maken van de duur van de werkzaamheden en het kostenplaatje dat daarbij hoort. Wat een gietvloer precies kost is lastig om zo even snel te zeggen, aangezien de prijs afhankelijk is van het aantal vierkante meters en de dikte van de vloer. Een gietvloer zelf en de prijs zijn dus altijd maatwerk.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu