Welke vloer in de badkamer?

Een badkamervloer kiezen

Een badkamervloer heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van deze ruimte. Hierin wordt tegenwoordig veelvuldig een andere keuze gemaakt dan in het verleden het geval was. Naast het betegelen van een badkamer zijn er andere stijlvolle mogelijkheden. Welke vloer kiest u voor in de badkamer?

De badkamer is tegenwoordig steeds meer een plek geworden om te ontspannen, te genieten en tot rust te komen. Het wellness gevoel heeft hierin een steeds grotere rol gekregen. Om dit gevoel te creëren wordt er steeds vaker gekozen voor andere materialen die een natuurlijke uitstraling hebben. Het gebruik van tegels in de badkamer is niet meer vanzelfsprekend.

Opties voor een vloer in de badkamer

Uiteraard zijn er tegels te verkrijgen in een grote diversiteit aan uitstralingen maar tegenwoordig is een gietvloer ook één van de veel gekozen opties voor een vloer in de badkamer. Een betonlook heeft een tijdloze uitstraling die uitstekend past in de gewenste sfeer van een badkamer.

Hierin heeft u diverse opties. De meest gekozen opties zijn:

  • Een betoncire (betonstuc).
  • Tegels met een betonlook
  • Gietvloer

Voordelen van een gietvloer in badkamers

Vooral voor de laatstgenoemde optie wordt steeds vaker gekozen. Een gietdekvloer is een vloer die over de draagvloer wordt gegoten. De vloer is dus volledig naadloos en hierdoor prima vocht- en vuilbestendig. Dit maakt deze vloer uitstekend geschikt voor de badkamer. Een gietvloer is een relatief dunne vloer en is geschikt voor boven een vloerverwarming. Dit soort vloeren zijn in diverse tinten te verkrijgen en hierdoor op iedere smaak en wens af te stemmen.Veel mensen kiezen voor een anhydriet gietdekvloer. Dit soort vloeren vertonen geen stortnaden en zijn dus niet krimpgevoelig. Een bijkomend voordeel is dat dit soort vloeren zorgen voor een hoger rendement van vloerverwarmingen waardoor hiermee een duurzame keuze wordt gemaakt.

Persoonlijk advies

Heeft u interesse in persoonlijk advies over vloeren in badkamers? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Solid Floors. Onze vakkundige medewerkers adviseren u graag over de voor- en nadelen van de diverse opties en welke vloer het beste past bij uw smaak en wensen.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu