Cementdekvloeren

De cementdekvloer is een vloer die wordt aangebracht op de draagvloer. Soms wordt de vloer gebruikt als ondergrond voor een andere vloerafwerking, maar ook steeds meer kiezen ervoor om de cementdekvloer als vloerafwerking te gebruiken. Het is een populaire manier van vloerbedekking, die goed tot zijn recht komt in moderne woningen. Solid Floors is specialist op het gebied van zand cementdekvloeren. Bent u op zoek naar zo’n vloer voor in uw woning of kantoorpand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hieronder leest u meer over dit type vloeren en de mogelijkheden ervan.

Cementdekvloeren met vloerverwarming voor de particuliere en de zakelijke markt

Bent u particulier en wilt u een nieuwe vloer voor thuis? Of bent u ondernemer en wilt u uw kantoor voorzien van een nieuwe dekvloer? In beide gevallen bent u bij Solid Floors aan het juiste adres.

Dit type vloer is uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Een cementdekvloer beschikt over warmtegeleidende eigenschappen, waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld en verspreid wordt door een ruimte.

Welk type zand cementdekvloer?

Voordat wij een cementdekvloer in uw woning of kantoor komen gieten, bespreken wij met u aan welke eisen de vloer moet voldoen. Wij leveren o.a. vloeren die aan de onderstaande eisen voldoen:

  • Cementvloeren met een druksterkte vanaf D15, D20, D25 en D40
  • Cementdekvloeren speciaal geschikt voor vloerverwarming
  • Zwevende cementdekvloer volgens NEN-norm & gehechte cementdekvloeren volgens Nederlandse normen

Hoe wordt een cementdekvloer gestort?

Hoe komt zo’n vloer nu eigenlijk tot stand? Allereerst wordt het materiaal van de vloer gemend door een mobiele mengcentrale. Onze machines zijn self-supporting. Hierdoor zijn onze mengingen met zand, cement en water constant en blijft onze kwaliteit gewaarborgd. Doormiddel van een flexibele slang wordt de zandcement dekvloer op elke willekeurige plaats gestort. Eenmaal op de plaats wordt dit door onze medewerkers vakkundig verwerkt. Al onze vloeren worden machinaal afgewerkt. Hierdoor heeft u nog hardere toplaag en zijn het vloeren waar u op kunt bouwen! Tevens zorgt deze werkwijze voor een optimale droogtijd. Dankzij deze innovatieve productiewijze kunnen wij grote hoeveelheden produceren, wat gunstig is voor de prijs. Het productieproces van een cementvloer biedt bovendien de mogelijkheid om de juiste hoeveelheid te leveren waardoor er geen restmateriaal op de bouwplaats achter blijft.

Doorgaans is een zandcement dekvloer beloopbaar 24 uur na het leggen. De vloer is echter nog wel te vochtig om een afwerkvloer te monteren. Het is goed om te weten dat een cementdekvloer gemiddeld 1 centimeter per week droogt. Hierbij geldt, hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd.

Diverse mogelijkheden

Zoals u hierboven al las zijn er voor een cementdekvloer verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende diktes en druksterktes. Daarnaast heeft u de keuze tussen een zwevende vloer of een gehechte vloer. Bij een zwevende cementvloer wordt gebruik gemaakt van een extra laag isolatiemateriaal. Hierdoor worden trillingen zoveel mogelijk geabsorbeerd. Bij een gehechte dekvloer wordt geen isolatiemateriaal gebruikt, maar wordt de vloer direct op de draagvloer aangebracht.

Al uw vragen beantwoord

Wat is de prijs van een cementdekvloer per m2?

Wij zijn in staat cementdekvloeren te leggen met druksterkte vanaf D12, D20, D25 en D40. We kunnen cementdekvloeren leggen die geschikt zijn voor vloerverwarming, zwevende cementdekvloeren (volgens NEN-norm) en gehechte cementdekvloeren (volgens Nederlandse normen). Voor de precieze prijs per m2 van een cementdekvloer in uw woning of kantoor, kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij berekenen dan precies wat de kosten van deze vloersoort in uw klus of project zullen zijn. De kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren zoals de oppervlakte, de hoeveelheid cement en of we het in combinatie met vloerverwarming moeten leggen. Bij ons bent u verzekerd van maatwerk.

Welk cement gebruiken voor een dekvloer?

Voor het maken van cementdekvloeren worden zand, cement en water met elkaar gemengd in onze speciale mengcentrale. Het cement dat we hiervoor gebruiken is vaak portlandcement. Dit is de meest geschikte optie. In combinatie met het zand en water zorgt dit ervoor dat er een mooi vloeibaar mengsel ontstaat die we vervolgens kunnen gieten over uw vloer. Onze productiewijze geeft ons de mogelijkheid om ook grotere hoeveelheden te produceren, wat we eenvoudig kunnen gieten over grote oppervlaktes.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag bij u langs om uw wensen en de verschillende opties te bespreken. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn telefonisch bereikbaar op 046 - 43 78 205 of 06 - 22 92 90 15. Of stuur ons een e-mail via info@solidfloors.nl. We helpen u graag verder!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu