Zandcement maken

Zandcement wordt veel gebruikt als toepassing voor dekvloeren. Het is een mortel die bestaat uit een combinatie van zand en cement met de toevoeging van water. De verhouding dient goed afgestemd te zijn om zo een optimale mortel te creëren. Wanneer u zelf kiest voor zelf zandcement maken dan dient u ervoor te zorgen dat elke lading dezelfde verhouding heeft. Dat is echter niet makkelijk om handmatig te doen.

Zandcement maken met apparatuur

Voor een grote oppervlakte moeten meerdere ladingen zandcement gemaakt worden. Om er zeker van de zijn dat de verhouding over de hele vloer hetzelfde is werken de vakmensen met geavanceerde apparatuur. Doormiddel van mobiele mengcentrales die mee kunnen naar elke werklocatie kunnen ze ter plekke zandcement maken en storten. De machines zijn volledig self-supporting en zorgen voor een constante mengverhouding van zand, cement en water. Op deze manier is de structuur over het hele oppervlak hetzelfde. Iets wat handmatig lastig te bereiken is. Wanneer u zelf zandcement gaat maken is het daarom raadzaam om te informeren of u ergens apparatuur kunt regelen.

Wat u moet weten over zandcement maken

Hoe lang moet een zandcement dekvloer drogen?

Als vuistregel geldt doorgaans dat de droogtijd van een zandcement dekvloer een week is bij een cm dikte van de vloer. Het is belangrijk dat de nieuwe vloer volledig droog is, voordat er verdere afwerkingen plaats kunnen vinden. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de zandcement dekvloer en de luchtvochtigheid. Volgens de norm zijn zandcement dekvloeren na 4 dagen licht belastbaar. Ga er niet automatisch vanuit dat de vloer ook daadwerkelijk droog is na de benodigde periode. We adviseren om het proces nauwlettend in de gaten te houden en pas als u zeker bent dat de vloer droog is, deze verder afwerken.

Waarom kiezen voor een zandcement dekvloer?

Zandcement dekvloeren hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen zoals een gietvloer. Zo egaliseert een zandcement dekvloer en is het ook ideaal om leidingen zoals waterleidingen of vloerverwarming in weg te werken. Hierdoor zien we zandcement dekvloeren ook vaak terugkomen in nieuwbouwwoningen. Deze woningen worden meestal met een ruwe vloer opgeleverd. Om deze vloeren verder te kunnen afwerken met laminaat, verf of tegels, moet de vloer egaal zijn. Een zandcement dekvloer komt dan als geroepen. Daarnaast kan deze vloer ook op schuine vlakken aangebracht worden, terwijl een gietvloer enkel op een vlakke ondergrond aangebracht moet worden.

Wat kost zandcement dekvloer per m2?

De kosten van een zandcement dekvloer per m2 zijn afhankelijk van de dikte van de vloer en het aantal vierkante meters. Iedere ruimte waar een zandcement dekvloer gerealiseerd wordt is anders en daarom is het bepalen van de vaste kosten lastig. Solid Floors levert uitsluitend maatwerk en hier stemmen wij onze offertes ook op af. Om de verwachte kosten te berekenen kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen via onze website. Op basis van deze informatie stellen wij een offerte op maat op.

Kies voor cementdekvloeren van Solid Floors

Wanneer zelf zandcement maken toch te lastig is, kunt u kiezen voor cementdekvloeren. Cementdekvloeren van Solid Floors variëren van een druksterkte vanaf D15, D20, D25 en D40. Zowel zwevende cementdekvloeren (volgens de NEN-norm) als gehechte cementdekvloeren (volgens de Nederlandse normen) kunnen wij op correcte en doelgerichte manier storten. Neem contact op voor vragen of informatie!

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu