Duurzame vloer

Bent u op zoek naar een vloer waarmee u ook nog eens bespaart op uw stookkosten? Dan bent u bij Solid Floors op de goede plek. Want wist u dat onze gietvloeren van cement of kunststof ook nog eens duurzaam zijn? Die duurzaamheid zit hem vooral in de geleiding van warmte, waarbij er dankzij het materiaal al tot 30 procent op uw stookkosten bespaard kan worden. Fijn voor uw woning, want die voelt een stuk comfortabeler, maar ook voor de portemonnee. Benieuwd dus wat wij voor u kunnen betekenen? Lees hieronder meer over onze duurzame vloeren die wij voor u perfect op maat aanleggen.

Duurzame vloer aanleggen

Een duurzame vloer betekent dat de vloer een beter rendement heeft wat betreft warmtegeleiding. Bij een vloerverwarming onder een houten vloer zoals laminaat of parket kan er vaak warmteverlies optreden. Daarbij verdwijnt de warmte door de kieren of naden tussen de planken en moet de verwarming harder zijn best doen om de ruimte warm te stoken. Bij de duurzame vloeren van Solid Floors heeft u dit probleem niet. Dankzij een goede, afsluitende werking van een gietvloer zijn kieren of openingen in de toplaag van de vloer niet aanwezig. Het warmteverlies wordt door een duurzame vloer zo beperkt. Is de vloer gelegd? Dan controleren wij altijd of het materiaal netjes uitgehard is en de vochtigheid op een acceptabel niveau is.

Voordelen:

  • Bespaar tot wel 30% op uw stookkosten
  • Geen kieren of naden waardoor er geen warmteverlies optreedt
  • Kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming

Keuze uit verschillende opties

Gietvloeren zijn er in diverse soorten en afwerkingen die in de meeste gevallen tot een duurzame, milieuvriendelijke vloer gelegd kunnen worden. Een voorbeeld is anhydriet, dat is een soort kunststof die na uitharding zijn flexibiliteit behoudt. Ook kunt u kiezen voor een cementvloer, een standaard maar nog altijd geschikte keuze in veel gevallen. Cement kan eveneens gebruikt worden om boven vloerverwarming aangelegd te worden.

Duurzame vloeren en vloerverwarming gaan perfect samen

Een duurzame vloer betekent dat de vloer een beter rendement heeft wat betreft warmtegeleiding. Bij een vloerverwarming onder een houten vloer zoals laminaat of parket kan er vaak warmteverlies optreden. Daarbij verdwijnt de warmte door de kieren of naden tussen de planken en moet de verwarming harder zijn best doen om de ruimte warm te stoken. Bij de duurzame vloeren van Solid Floors heeft u dit probleem niet. Dankzij een goede, afsluitende werking van een gietvloer zijn kieren of openingen in de toplaag van de vloer niet aanwezig. Het warmteverlies wordt door een duurzame vloer zo beperkt. Is de vloer gelegd? Dan controleren wij altijd of het materiaal netjes uitgehard is en de vochtigheid op een acceptabel niveau is. Zo geniet u nog jaren van een duurzame vloer met vloerverwarming.

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u interesse in een duurzame vloer en bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op via de onderstaande button of vraag direct een offerte aan. We helpen u graag verder met het realiseren van een goede vloer.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu