Duurzame vloer

Bent u op zoek naar een vloer waarmee u ook nog eens bespaart op uw stookkosten? Dan bent u bij Solid Floors op de goede plek. Want wist u dat onze gietvloeren van cement of kunststof ook nog eens duurzaam zijn? Die duurzaamheid zit hem vooral in de geleiding van warmte, waarbij er dankzij het materiaal al tot 30 procent op uw stookkosten bespaard kan worden. Fijn voor uw woning, want die voelt een stuk comfortabeler, maar ook voor de portemonnee. Benieuwd dus wat wij voor u kunnen betekenen? Lees hieronder meer over onze duurzame vloeren die wij voor u perfect op maat aanleggen.

Duurzame vloeren en vloerverwarming gaan perfect samen

Een duurzame vloer betekent dat de vloer een beter rendement heeft wat betreft warmtegeleiding. Bij een vloerverwarming onder een houten vloer zoals laminaat of parket kan er vaak warmteverlies optreden. Daarbij verdwijnt de warmte door de kieren of naden tussen de planken en moet de verwarming harder zijn best doen om de ruimte warm te stoken. Bij de duurzame vloeren van Solid Floors heeft u dit probleem niet. Dankzij een goede, afsluitende werking van een gietvloer zijn kieren of openingen in de toplaag van de vloer niet aanwezig. Het warmteverlies wordt door duurzame vloerbedekking zo beperkt. Is de vloer gelegd? Dan controleren wij altijd of het materiaal netjes uitgehard is en de vochtigheid op een acceptabel niveau is. Zo geniet u nog jaren van een duurzame vloer met vloerverwarming.

Duurzame_vloer_laten_storten

Wat zijn de voordelen van een duurzame vloer?

  • Bespaar tot wel 30% op uw stookkosten
  • Geen kieren of naden waardoor er geen warmteverlies optreedt
  • Kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming

Keuze uit verschillende opties

Gietvloeren zijn er in diverse soorten en afwerkingen die in de meeste gevallen tot een duurzame, milieuvriendelijke vloer gelegd kunnen worden. Een voorbeeld is anhydriet, dat is een soort kunststof die na uitharding zijn flexibiliteit behoudt. Ook kunt u kiezen voor een cementvloer, een standaard maar nog altijd geschikte keuze in veel gevallen. Cement kan eveneens gebruikt worden om boven vloerverwarming aangelegd te worden.

Duurzame_vloer_van_Solid_Floors

Wat is duurzame vloerbedekking precies?

Duurzame vloerbedekking heeft meerdere betekenissen. Wat volgens ons vloeren duurzaam maakt:

  • Minder belastend voor de omgeving bij productie (denk aan materiaalwinning, afstand van vervoer).
  • De gebruikte materialen zijn minder of zelfs niet schadelijk voor het milieu.
  • Kennen een lange levensduur, want de vloer is vocht- en krasbestendig.
  • Heeft een keurmerk, wat kwaliteit en duurzaamheid aantoont.
  • Het materiaal is soms gerecycled of kan na afschrijving hergebruikt worden.
  • Geen bouwafval, na het leggen blijft alleen een sterke dekvloer over.

Reviews van onze klanten

Lees hier de laatste reviews van onze klanten. Beter kunnen we het zelf uiteraard niet verwoorden. Deze personen gingen u met veel plezier voor.

google

Goede communicatie, nette prijs en net werk geleverd. Laten alles schoon achter en op goed termijn uitgevoerd

Niels Verheijen 3 oktober 2023
google

In 1 woord gewoon "TOP", een bedrijf dat zeer aan te bevelen is. Een aantrekkelijke prijs, snelle reacties op vragen, snelle levering, en een super kwaliteit. En zeker niet onbelangrijk. De mannen laten alles superschoon achter. Ze spuiten het gras buiten nog schoon als dat nodig moet zijn. We zijn zeer blij met onze Anhydriet vloer. Over een paar weken mogen ze graag terugkomen voor ons 2e project. Ga zo door Solid Floors !

Frank 26 juli 2023

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u interesse in een duurzame vloer en bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op via de onderstaande button of vraag direct een offerte aan. We helpen u graag verder met het realiseren van een goede vloer.

Al uw vragen beantwoord

Welke duurzame vloer voor in mijn woonkamer?

Als u een nieuwe vloer wilt laten leggen in uw woonkamer dan heeft u keuze uit veel opties. Houdt u van een onderhoudsvriendelijke vloer met een duurzaam karakter, dan zijn gegoten vloeren wellicht iets voor u. Het zijn duurzame vloeren met een moderne uitstraling. Bovendien kunnen ze ook uitstekend warmte geleiden. Iets wat niet mogelijk is bij laminaat of houten vloeren. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de stookkosten, wat voordelig is voor uw portemonnee. Met een duurzame vloer in uw woonkamer van Solid Floors bent u verzekerd van een unieke eyecatcher in huis.

Welke duurzame vloeren verkoopt Solid Floors?

Solid Floors is gespecialiseerd in het produceren, leveren en gieten van cementdekvloeren en gietdekvloeren, ook wel anhydriet dekvloeren genoemd. Hoewel deze duurzame vloeren net weer anders zijn, beschikken ze allebei over bijzondere eigenschappen. Ze worden snel gegoten, gaan beide uitstekend samen met vloerverwarming, laten geen bouwafval achter, kennen een hoge buigtreksterkte en krimpen niet. De vloeren zijn daarom niet alleen geschikt voor grote bedrijfsruimtes, maar ook voor woningen.

Waarom kiezen voor duurzame vloerbedekking?

Door te kiezen voor duurzame vloerbedekking geniet u langer van een prachtige vloer welke ook nog eens is gemaakt van recyclebare grondstoffen. Een duurzame vloer kan goed samengaan met vloerverwarming. U hoeft hierdoor minder hard te stoken om uw woonruimte te verwarmen. Goed voor uw portemonnee én het milieu. De duurzame vloeren van Solid Floors leveren nauwelijks tot geen afval op en de vloer is afbreekbaar. De mortel die we gebruiken is niet schadelijk voor het milieu.

Verkoopt Solid Floors ook milieuvriendelijke vloeren?

De gietvloeren van Solid Floors kunnen omschreven worden als duurzaam en milieuvriendelijk. Het anhydriet dat we verwerken in onze gietdekvloeren is eigenlijk een gerecycled product en werkt als een natuurlijk bindmiddel. Daarnaast maken onze mobiele mengcentrales het mogelijk om op locatie de mortel snel en eenvoudig te leggen. Bouwafval blijft hierdoor niet achter en er vindt weinig CO2-uitstoot plaats tijdens het productieproces. Dus, ja! Wij verkopen milieuvriendelijke vloeren.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu