de voordelen van een gietvloer

Gietdekvloeren voor uw woning of bedrijfspand

De populariteit gietdekvloer, ofwel een anhydriet dekvloer, is de laatste tijd enorm gegroeid. We zien ze niet alleen bij bedrijven, maar ook particulieren kiezen steeds vaker voor dit type vloer. Een anhydriet dekvloer biedt dan ook diverse voordelen. Bij Solid Floors zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen van gietdekvloeren. Bent u van plan om een gietdekvloer in uw woning of bedrijfspand te laten leggen? Wij zijn u hiermee graag van dienst.

Vraag een offerte aan
Onze Folder

Voordelen van anhydriet dekvloeren

Een anhydriet dekvloer is op vrijwel iedere plek te realiseren. Of het nu gaat om utiliteitsbouw, industriebouw of een kantoorbouw. Maar ook in een woonhuis komt een gietdekvloer vaak goed tot zijn recht. Het is de ideale vloer voor in een eigentijdse woning. En wist u dat dit type vloeren uitstekend te combineren is met vloerverwarming? De verwarming wordt gelijkmatig door uw woning verspreid, waardoor u veel energie (en dus geld) bespaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een anhydriet dekvloer? Dan bent u bij Solid Floors aan het juiste adres!

Onze anhydriet gietdekvloeren hoeven niet geschuurd te worden. Wij leveren zonder calciumcarbonaathuid.

Binnen drie dagen kunt u uw vloerverwarming volgens het stookprotocol aanzetten.

Meer rendement van de vloerverwarming. Doordat de mortel om de leidingen heen vloeien heb je meer rendement van je vloerverwarming.

Hoge buigtreksterkte.

Geen krimpnaden of dilataties meer.

Geen bouwafval. Alleen een uitstekende dekvloer blijft achter.

Een gietdekvloer laten leggen

Wij kunnen tevens een dunne renovatie giet vloer aanbrengen op uw bestaande vloer. Op deze manier bespaart u op kosten en puin van het voorafgaande sloopwerk. De productie van de benodigde mortel vindt ter plekke plaats door een uniek productieproces waarbij de benodigde grondstoffen al in de mobiele centrale zit en waar nodig op de bouwplaats kan worden bijgeleverd. Solid Floors produceert haar gietdekvloeren met een mobiele mengcentrale die geheel arbeidsvriendelijk, dagproducties kan maken van 10m2 tot 600 m2 per dag. Deze methode is daarom ideaal voor kleinere verbouwingen en renovaties maar natuurlijk ook voor grote dagproductie.

Specificaties

De dekking van gietvloeren is mede afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • De ondergrond waar de vloer op wordt aangebracht.
  • De eigenschappen van de eventueel aanwezige verende tussenlaag en de buigtreksterkte van de dekvloer.
  • De minimale dekking op een volledig dragende betonnen ondergrond is 30 mm.
  • Bij leidingen en vloerverwarmingleidingen dient de dekking minimaal 25 mm boven de leidingen te zijn.
  • Vanwege de hogere buigtreksterkte kan de vloeropbouw dunner worden uitgevoerd. Dit heeft een lager gewicht per m2 tot gevolg.

Isolatie

Bij het modern en duurzaam bouwen van tegenwoordig stellen ze steeds hogere en strengere eisen betreft akoestische en thermische prestaties. Daarom kiest men steeds vaker voor zwevende gietdekvloeren. Solid Floors geeft u graag advies over de mogelijkheden. Door onze contacten met leveranciers kunnen wij rechtstreeks inkopen en u een totaalpakket gietvloeren in Limburg aanbieden tegen scherpe en concurrerende prijzen.

Vlakheideisen

  • Solid Floors werkt conform de vlakheidseisen zoals zijn vastgelegd in NEN 2747

Thermische belastbaarheid

  • De maximale temperatuur waaraan de vloeren langdurig worden blootgesteld bedraagt 50 ◦C. Een anhydrietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Er wordt in dat geval geadviseerd het stookprotocol te volgen. Zie onze verdere bijlage.

Dilataties

Uitsluitend de bouwkundige dilataties dienen te worden doorgevoerd. Wanneer er op de vloer onderscheid gemaakt wordt in toepassingsgebieden dient men de vloer te dilateren, zoals bij vloerverwarming en bij koudebruggen. Bij het aanbrengen van dilataties moet worden gestreefd naar lengte / breedteverhoudingen van ongeveer één.

Oppervlaktebehandeling

  • Onze vloeren hebben aan de oppervlakte gegarandeerd geen ‘calciumcarbonaathuid’. Dit komt omdat wij geen vrije kalk in de mortel mengen. Schuuractiviteiten om deze huid te verwijderen zijn in dit geval onnodig. Toch bieden wij deze mogelijkheid aan mocht u dit nodig achten. Anhydriet dekvloeren kunnen, indien nodig, worden geëgaliseerd. Dit egaliseren dient altijd te worden gedaan met een egalisatiemiddel op gipsbasis.

Lijmen (lijmadvies vloertegels)

Om wat voor klus gaat het? En wat kun je daarvoor het best gebruiken? Met Coba Productadvies zie je meteen wat je nodig hebt. Even een paar heldere vragen beantwoorden en je krijgt direct een duidelijk, kant-en-klaar advies. Zo helpt Coba de vakman. Geen gedoe. Makkelijk zat. Voor meer informatie kijk op hun website www.coba.nl. Coba is verkrijgbaar bij Sieben in Heerlen www.siebenafbouw.nl.

Het milieu en duurzaam bouwen

Het anhydriet dat Solid Floors gebruikt is een restproduct dat ontstaat bij het ontzwavelen van rookgassen uit kolengestookte energiecentrales. De mortel die wordt gebruikt is niet schadelijk voor het milieu. Dit product sluit daarom goed aan bij het concept duurzaam bouwen:

  • Nauwelijks tot geen afval
  • De vloer is gescheiden van de ondervloer afbreekbaar

Invloed op de bouwtijd

Dagproducties haalbaar tot 600 m2. Na 24 uur beloopbaar en geschikt voor licht bouwverkeer. Door een optimale ventilatie droogt de vloer gemiddeld 1 cm per week. Dit hangt af van de situatie en de dikte van de vloeren.

We helpen u graag verder

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op via de onderstaande button of vraag direct een offerte aan. We helpen u graag verder met het realiseren van een goede vloer. Woont u in België? Geen probleem. Wij leggen anhydriet dekvloeren in onder andere Antwerpen en Brussel.

Neem contact met ons op
Bel ons: +31 464 378 205