Gietdekvloeren

De populariteit gietdekvloer, ofwel een anhydriet dekvloer, is de laatste tijd enorm gegroeid. We zien ze niet alleen bij bedrijven, maar ook particulieren kiezen steeds vaker voor dit type vloer. Een anhydriet dekvloer biedt dan ook diverse voordelen. Bij Solid Floors zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen van gietdekvloeren. Bent u van plan om een gietdekvloer in uw woning of bedrijfspand te laten leggen? Wij zijn u hiermee graag van dienst.

Voordelen van anhydriet dekvloeren

Een anhydriet dekvloer is op vrijwel iedere plek te realiseren. Of het nu gaat om utiliteitsbouw, industriebouw of een kantoorbouw. Maar ook in een woonhuis komt een gietdekvloer vaak goed tot zijn recht. Het is de ideale vloer voor in een eigentijdse woning. En wist u dat dit type vloeren uitstekend te combineren is met vloerverwarming? De verwarming wordt gelijkmatig door uw woning verspreid, waardoor u veel energie (en dus geld) bespaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een anhydriet dekvloer? Dan bent u bij Solid Floors aan het juiste adres!

Een gietdekvloer laten leggen

Wij kunnen tevens een dunne renovatie giet vloer aanbrengen op uw bestaande vloer. Op deze manier bespaart u op kosten en puin van het voorafgaande sloopwerk. De productie van de benodigde mortel vindt ter plekke plaats door een uniek productieproces waarbij de benodigde grondstoffen al in de mobiele centrale zit en waar nodig op de bouwplaats kan worden bijgeleverd. Solid Floors produceert haar gietdekvloeren met een mobiele mengcentrale die geheel arbeidsvriendelijk, dagproducties kan maken van 10m2 tot 600 m2 per dag. Deze methode is daarom ideaal voor kleinere verbouwingen en renovaties maar natuurlijk ook voor grote dagproductie.

Voordelen:

 • Onze anhydriet gietdekvloeren hoeven niet geschuurd te worden. Wij leveren zonder calciumcarbonaathuid.
 • Binnen drie dagen kunt u uw vloerverwarming volgens het stookprotocol aanzetten.
 • Meer rendement van de vloerverwarming. Doordat de mortel om de leidingen heen vloeien heb je meer rendement van je vloerverwarming.
 • Hoge buigtreksterkte.
 • Geen krimpnaden of dilataties meer.
 • Geen bouwafval. Alleen een uitstekende dekvloer blijft achter.

Specificaties

De dekking van gietvloeren is mede afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • De ondergrond waar de vloer op wordt aangebracht.
 • De eigenschappen van de eventueel aanwezige verende tussenlaag en de buigtreksterkte van de dekvloer.
 • De minimale dekking op een volledig dragende betonnen ondergrond is 30 mm.
 • Bij leidingen en vloerverwarmingleidingen dient de dekking minimaal 25 mm boven de leidingen te zijn.
 • Vanwege de hogere buigtreksterkte kan de vloeropbouw dunner worden uitgevoerd. Dit heeft een lager gewicht per m2 tot gevolg.

Gietdekvloer in combinatie met vloerverwarming

Doordat gietdekvloeren goed warmte geleiden, zijn ze ideaal voor gebruik met vloerverwarming. De verwarmingsbuizen worden op de constructievloer aangelegd en vervolgens kan de gietdekvloer hierop gestort worden. U geniet van behaaglijk warme voeten in huis! Een andere reden wat anhydriet zo geschikt maakt voor vloerverwarming is omdat de kans op barsten en scheuren aanzienlijk kleiner is dan bij een andere gegoten vloer.

Isolatie

Een anhydriet dekvloer is op vrijwel iedere plek te realiseren. Of het nu gaat om utiliteitsbouw, industriebouw of een kantoorbouw. Maar ook in een woonhuis komt een gietdekvloer vaak goed tot zijn recht. Het is de ideale vloer voor in een eigentijdse woning. En wist u dat dit type vloeren uitstekend te combineren is met vloerverwarming? De verwarming wordt gelijkmatig door uw woning verspreid, waardoor u veel energie (en dus geld) bespaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een anhydriet dekvloer? Dan bent u bij Solid Floors aan het juiste adres!

Vlakheideisen

 • Solid Floors werkt conform de vlakheidseisen zoals zijn vastgelegd in NEN 2747

Thermische belastbaarheid

 • De maximale temperatuur waaraan de vloeren langdurig worden blootgesteld bedraagt 50 ◦C. Een anhydrietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Er wordt in dat geval geadviseerd het stookprotocol te volgen. Zie onze verdere bijlage.

Dilataties

 • Uitsluitend de bouwkundige dilataties dienen te worden doorgevoerd. Wanneer er op de vloer onderscheid gemaakt wordt in toepassingsgebieden dient men de vloer te dilateren, zoals bij vloerverwarming en bij koudebruggen. Bij het aanbrengen van dilataties moet worden gestreefd naar lengte / breedteverhoudingen van ongeveer één.

Oppervlaktebehandeling

 • Onze vloeren hebben aan de oppervlakte gegarandeerd geen ‘calciumcarbonaathuid’. Dit komt omdat wij geen vrije kalk in de mortel mengen. Schuuractiviteiten om deze huid te verwijderen zijn in dit geval onnodig. Toch bieden wij deze mogelijkheid aan mocht u dit nodig achten. Anhydriet dekvloeren kunnen, indien nodig, worden geëgaliseerd. Dit egaliseren dient altijd te worden gedaan met een egalisatiemiddel op gipsbasis.

Lijmen (lijmadvies vloertegels)

Om wat voor klus gaat het? En wat kun je daarvoor het best gebruiken? Met Coba Productadvies zie je meteen wat je nodig hebt. Even een paar heldere vragen beantwoorden en je krijgt direct een duidelijk, kant-en-klaar advies. Zo helpt Coba de vakman. Geen gedoe. Makkelijk zat. Voor meer informatie kijk op hun website www.coba.nl. Coba is verkrijgbaar bij Sieben in Heerlen www.siebenafbouw.nl.

Het milieu en duurzaam bouwen

Het anhydriet dat Solid Floors gebruikt is een restproduct dat ontstaat bij het ontzwavelen van rookgassen uit kolengestookte energiecentrales. De mortel die wordt gebruikt is niet schadelijk voor het milieu. Dit product sluit daarom goed aan bij het concept duurzaam bouwen:

 • Nauwelijks tot geen afval
 • De vloer is gescheiden van de ondervloer afbreekbaar

Invloed op de bouwtijd

Dagproducties haalbaar tot 600 m2. Na 24 uur beloopbaar en geschikt voor licht bouwverkeer. Door een optimale ventilatie droogt de vloer gemiddeld 1 cm per week. Dit hangt af van de situatie en de dikte van de vloeren.

Al uw vragen over gietdekvloeren beantwoord

Wat is een gietdekvloer?

Een gietdekvloer, ook wel een anhydrietvloer genoemd, is een gips gebonden product dat zeer eenvoudig grote oppervlaktes kan voorzien van dekking. Een gietdekvloer is leverbaar in verschillende vormen en kan aangepast worden per project. Ook de dikte van een gietdekvloer kan per situatie en wensen van onze klanten verschillen. Deze vloersoort is op vrijwel iedere plek te realiseren. Zo zien we steeds meer woningen met een gietdekvloer, maar ook op zakelijk gebied kan een gietdekvloer de ideale uitkomst bieden. Deze vloersoort biedt vele voordelen waaronder de goede warmtegeleidende eigenschappen.

Wat is de prijs van een anhydrietvloer per m2?

Dankzij het gemak en de bedekking van een grote oppervlakte heeft een anhydrietvloer een prima prijs per m2. Dit is één van de vele redenen waarom het een favoriet is bij projectbouw. We kunnen geen exacte prijzen geven, omdat deze afhankelijk zijn van de dikte van de vloer en de totale te bedekken oppervlakte. Om de exacte prijs per m2 te bepalen van gietdekvloer voor uw klus of project, kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Geef aan dat u graag een anhydrietvloer wilt toepassen en wij doen de rest. Neem contact op voor een offerte!

Kan een anhydriet dekvloer ook gecombineerd worden met vloerverwarming?

Gietdekvloeren zijn uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Veel mensen kiezen voor een anhydriet dekvloer met vloerverwarming. Doordat deze mortel om de leidingen heen wordt gevloeid, haalt u aanzienlijk meer rendement uit de vloerverwarming. De verwarming wordt gelijkmatig door uw woning verspreid, waardoor u veel energie en geld bespaart. Binnen 3 dagen kunt u uw vloerverwarming weer volgens het protocol aanzetten. Liefhebber van warme voeten in de winter? Een anhydrietvloer is de ideale oplossing.

We helpen u graag verder

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op via de onderstaande button of vraag direct een offerte aan. We helpen u graag verder met het realiseren van een goede vloer. Woont u in België? Geen probleem. Wij leggen anhydriet dekvloeren in onder andere Antwerpen en Brussel.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu