Over Solid Floors

Solid Floors introduceert de mobiele mengcentrale

De droom van Solid Floors in Neerbeek is uitgekomen. Dankzij de innovatieve mobiele mengcentrale die Peter, Marga en Roy Giesberts min of meer in eigen huis hebben ontwikkeld, is de gietdekvloer, inclusief alle bijbehorende voordelen, binnen ieders handbereik gekomen. “We kunnen in één rit van 10m² t/m 600 m² gietdekvloer aanleggen op één of meer locaties. Het gevolg? Een aanzienlijk kostenvoordeel.”

De noviteit van Solid Floors heeft heel wat zweet en tranen gekost. “We hebben er jaren aan gesleuteld,” vertelt Peter Giesberts. “De mobiele mengcentrale is ontstaan door diverse bestaande technieken te combineren. Dankzij nauwe samenwerking met een Duitse en Belgische fabrikant hebben we de noviteit kunnen doorontwikkelen tot een efficiënte en volwaardige methode om snel en vooral schoon gietdekvloeren aan te leggen. En daarmee zijn we uniek voor Limburg.

Tot nu toe was een gietdekvloer immers enkel weggelegd voor grote bedrijven die in staat waren vloerexperts elders uit het land aan te trekken. En als die jongens helemaal naar Limburg komen, willen ze minimaal 1.000 m² in een keer kunnen storten. Dat is voor een MKB’er of particulier niet te betalen. Vanaf nu echter kunnen ook zij profiteren van alle voordelen die een gietdekvloer te bieden heeft en dat tegen een prijs die kan concurreren met die van een zand-cementvloer.”

Solid-Floors-5

Gevestigde naam in de vloerenwereld

Solid Floors is van start gegaan in 2002. Gedurende de afgelopen jaren heeft het bedrijf een gevestigde naam opgebouwd in de bouw- en vloerenwereld. Solid Floors is dan ook gespecialiseerd in het produceren en aanleggen van anhydriet gietdekvloeren en zand-cementvloeren. Het bedrijf gebruikt uitsluitend milieu- en natuurvriendelijke producten, werkt conform NEN-2742 en 2747 en is in het bezit van het KOMO-procescertificaat.

Solid Floors is tevens aangesloten bij NOA Nederland en de Nederlandse Vereniging voor gietdekvloeren. Tot de klanten van Solid Floors behoren grote en kleine aannemers in de woning- en utiliteitsbouw en particulieren in Limburg, Noord-Brabant en de Belgische en Duitse grensgebieden.

“We beschikken op dit moment over twee mobiele centrales. Het aanleggen van de gietdekvloeren is hierdoor volledig arbeidsvriendelijk geworden. Immers, de benodigde grondstoffen worden vooraf geladen en ter plekke met de mengcentrale tot een vloeibare massa omgevormd. Vervolgens pompen we de mortel via een slang naar de gewenste plek. Dankzij dit innovatieve productieproces kunnen we exact de juiste hoeveelheid op de juiste plek leveren. Er blijft dus geen restmateriaal achter op de bouwplaats.

gyvlon

Waarom liever een anhydriet gietdekvloer dan een zand-cementvloer?

“Onze gietdekvloeren hebben geen calciumcarbonaathuid. Schuren is dus niet nodig. Anhydriet vloeivloeren beschikken over een hoge buigsterkte en zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het vloermateriaal omhult de leidingen voor 100% en biedt dan ook 100% warmteoverdracht. De vloeren krimpen nauwelijks. Scheuren en schotelen zijn zo goed als uitgesloten. Al deze voordelen zijn niet of minder van toepassing op zand-cementvloeren. Uiteraard zijn de vloeren zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten toepasbaar. De bestaande vloer hoeft niet verwijderd te worden.”

Solid Floors staat niet alleen zijn mannetje als het om vloeren gaat. “Wij bieden desgewenst een compleet pakket ofwel isolatie, vloerverwarming, een solide vloeivloer inclusief de stoffering. Ook een verantwoorde uitvoering van zwevende vloerconstructies, met thermische en akoestische isolatie, kunnen wij u leveren.”

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu