Dekvloer voor vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming of wenst u dit toe te passen? In dat geval is het van belang om een dekvloer voor vloerverwarming te leggen. Een dekvloer is als het ware een soort ‘tussenvloer’ die komt te liggen tussen de draagvloer en de vloerbedekking. Deze dient duurzaam, thermisch en akoestisch te zijn.

5 jaar garantie
Milieuvriendelijke producten
de voordelen van een gietvloerWaarom kiezen voor een anhydrietvloer

De voordelen van een dekvloer voor vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor een (dek)vloer met vloerverwarming. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen hiervan? Allereerst zorgt het voor veel wooncomfort. Door de vloerverwarming onder de dekvloer te leggen, wordt de verwarming heel gelijkmatig door uw huis verspreid. Daarnaast wint u veel ruimte door de verwarming in de vloer te plaatsen in plaats van langs de muur. Veelal wordt gekozen voor zwevende dekvloeren. Deze zwevende dekvloeren liggen op een laag isolerend materiaal, los van de muren en verticale leidingen. Hierdoor worden trillingen opgevangen zodat ze niet door de muren en leidingen gaan. Dit voorkomt geluidoverlast. Solid Floors geeft u graag advies over de mogelijkheden hierin.

Bij het gebruik van een zwevende dekvloer voor vloerverwarming bent u verzekerd van prima geluidsisolatie.
Onze dekvloeren zijn relatief dun en zorgen daarom voor minimaal hoogteverlies van uw ruimte.
Door gebruik te maken van anhydriet zal de dekvloer voor vloerverwarming nauwelijks krimpen en uitzetten. Scheuren zijn dan vrijwel uitgesloten.
In combinatie met goede isolatie geniet u optimaal van een prettig klimaat in huis en gaat geen warme verloren. Altijd aangenaam warme voeten.
Met onze dekvloeren voor vloerverwarming weet u zeker dat u een gladde en egale ondergrond hebt om uw vloerbedekking of laminaat zonde problemen op te leggen.
De gietdekvloeren voor vloerverwarming van Solid Floors hoeven niet meer geschuurd te worden en zijn klaar voor vloerbedekking.

Dekvloeren voor particulieren en bedrijven

Een dekvloer voor vloerverwarming is toepasbaar op verschillende plekken. Zowel op de werkvloer als op kantoor. Maar ook bij u thuis. Het is een duurzame manier van verwarmen, die ook nog eens goed is voor de portemonnee. Daarnaast geeft het een unieke, moderne uitstraling aan uw woning. Onze ervaren vakmensen leggen vloerverwarming-vriendelijke dekvloeren voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Gratis Advies

Gevestigde naam in de vloerenwereld

Solid Floors is een gevestigde naam in de vloerenwereld. Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in het realiseren van cementdekvloeren en gietdekvloeren. Wij werken met mobiele mengcentrales voorzien van alle benodigde grondstoffen. Hierdoor vindt de productie van de mortel die wordt gebruikt ter plekke plaats. Dit is een uniek productieproces waarbij relatief snel en efficiënt veel vierkante meters kunnen worden gemaakt op een uiterst arbeidsvriendelijke manier.


Vrijblijvende offerte

Alles wat u wilt weten over dekvloeren voor vloerverwarming

Welke dekvloer bij vloerverwarming?
Zoals hierboven geschreven staat, zijn dekvloeren uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Er zijn twee verschillende soorten dekvloeren die bij vloerverwarming passen. Dit zijn cementdekvloeren en anhydriet vloeren, ook wel gietdekvloeren genoemd. Cementdekvloeren worden vervaardigd van een mix tussen water, zand en cement en kan tegenwoordig op vele manieren toegepast worden in huis, in kantoren of op andere plaatsen. Gietdekvloeren zijn een mengsel van calciumsulfaat en zijn tegenwoordig erg in populair. Niet alleen in grote ruimtes zoals magazijnen, maar ook in woningen of kantoorpanden zien we deze vloersoort steeds vaker. Beide opties zijn vanwege hun eigenschappen geschikt voor vloerverwarming.

Wat zijn de kosten van een dekvloer met vloerverwarming?
De kosten van een dekvloer met vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het is dus niet zo makkelijk om hier een exacte prijsschatting van te maken. Factoren zoals de totale oppervlakte van de vloer, de soort dekvloer en de afwerking zijn verschillend per project. Wilt u weten hoeveel het gieten van een dekvloer met vloerverwarming zou kosten in uw situatie? Vraag dan via onze website een vrijblijvende offerte op. We zullen dan voor u op maat een prijsopgave opstellen, afgestemd op uw wensen. Bij Solid Floors betaalt u alleen voor hetgeen wat u daadwerkelijk afneemt.

Welke dikte dekvloer met vloerverwarming?
De dikte van de dekvloer is per soort dekvloer verschillend. Een gietdekvloer moet met vloerverwarming minimaal 25 mm boven de leidingen gegoten worden. Doorgaans is de dikte van een cementdekvloer 60 mm en er dient een minimale dekking van 30 mm boven de leidingen van het vloerverwarmingssysteem te zijn. Het voordeel van beide dekvloeren is dat deze zeer dun gegoten kunnen worden, wat uiteraard goed van pas komt bij een vloerverwarmingssysteem. De vloeren voelen dankzij de dunne laag al snel warm aan en de warmte kan geleidelijk verspreid worden door de ruimte. Hierdoor bespaart u veel energie, en dus geld.

Kan een dekvloer te dun zijn voor vloerverwarming?
Als u vloerverwarming hebt laten aanleggen en hier nog een dekvloer overheen wilt leggen, dan mag deze niet te dik zijn, maar ook niet te dun. Is hij te dun? Dan kan hij breken bij het opwarmen en wanneer dit gebeurt dan heeft dit uiteraard gevolgen voor uw afwerkingsvloer, zeker wanneer deze verlijmd is. De ideale dikte van een dekvloer is afhankelijk van de soort vloer en de dikte van de verwarmingsbuizen. Hierboven hebben we beschreven wat de ideale dikte van de verschillende dekvloeren moet zijn. Solid Floors is gespecialiseerd in het vervaardigen van anhydriet vloeren en cementdekvloeren en we weten precies hoe dik of dun we de dekvloer moeten uitsmeren over vloerverwarming.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag bij u langs om uw wensen en de verschillende opties te bespreken. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn telefonisch bereikbaar op 046 - 437 82 05 of 06 - 22 92 90 15. Of stuur ons een e-mail via info@solidfloors.nl. We helpen u graag verder!


We werken altijd met milieu- en natuurvriendelijke producten
Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
databasethumbs-upcrossmenuarrow-rightcrop