Waterpas vloer

Een waterpas vloer. Wat wordt daar nu precies mee bedoeld? En is het überhaupt mogelijk om een vloer helemaal waterpas te leggen? Hieronder vertellen we u hier meer over.

’Waterpas vloer’ is een onterechte benaming

Een ondervloer kan in geen enkel geval een 100% waterpas vloer zijn. Er zijn (nog) geen technieken om dat te bereiken. Echter streven wij er wel naar om zo dicht mogelijk bij een waterpas vloer te komen. Zelfs al hoeft een ondervloer niet compleet waterpas te zijn, wij vinden het toch belangrijk om hier zo veel mogelijk naartoe te werken. Wij zijn pas tevreden als de vloer geen deuken en oneffenheden heeft en voor het oog waterpas is. Door middel van onze mobiele mengcentrales kunnen wij de substanties met een constante verhouding mengen. Dit zorgt voor een consistente dikte en hardheid van de vloer, op elke plek in de ruimte. Op die manier zijn onze ondervloeren vrijwel zo goed als waterpas. Een 100% waterpas vloer is dus eigenlijk misverstand. Het bestaat simpelweg niet. In Nederland wordt de vlakheid normtechnisch vastgesteld. Onze vloeren voldoen aan de universele standaard vlakheid, en zijn dus uitstekend om uw vloerbedekking op de plaatsen.

Uw vragen beantwoord

Hoe maak ik mijn betonvloer waterpas?

In de meeste gevallen laat u uw betonnen ondervloer waterpas maken, zodat u daarna de definitieve vloerbedekking kunt plaatsen. Om een betonvloer waterpas te krijgen, kunt u egaline gebruiken. Egaline is een vloeibaar cement gecombineerd met kunsthars, dat over een betonnen vloer verspreidt moet worden. De hoeveelheid egaline die u nodig heeft, is afhankelijk van de oppervlakte en de oneffenheden in de betonvloer. Dankzij dit vloeicement wordt de betonvloer sterk en flexibel, en ontstaan er niet snel scheuren. Verdeel de laag gelijkmatig over de vloer, zodat deze na het opdrogen afgewerkt kan worden met de gewenste vloerbedekking. We adviseren om uw betonvloer altijd waterpas te laten maken door een vakspecialist als Solid Floors.

Nog vragen?

Heeft u vragen over waterpas vloeren of wilt u een offerte opvragen voor uw woning of kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op en we kunnen de mogelijkheden bespreken. Wij sturen u een niet-bindende offerte op, zodat u altijd nog kunt nadenken of eventueel ervan afzien. Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu